Η Πηγάδα του Μελιγαλά στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

 • Δημοσιεύτηκε: 28 Σεπτέμβριος 2018

  Πρόσφατα, έγινε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Εκεί, ανάμεσα στις πολλές εκδηλώσεις, παρουσιάστηκε και μια παρλάτα από έναν διασκεδαστή, ονόματι Ζαραλίκος, ο οποίος έκανε χαιρέκακο χιουμοράκι με τα θύματα των συμμοριτών τον Σεπτέμβριο του 1944.

  Τότε, οι κομμουνιστές μακέλεψαν, κατέσφαξαν και έριξαν στην περιβόητη Πηγάδα του Μελιγαλά τα βασανισμένα κορμιά 1.000 Ελλήνων - ανάμεσά τους γυναίκες, υπερήλικες και ανήλικα παιδάκια. Η μεθοδολογία της σφαγής παραπέμπει σε αμερικανικό θρίλερ (της συνομοταξίας splatter movie), όπου το κακό θριαμβεύει και τα αθώα θύματα υποφέρουν από αποκτηνωμένους σαδιστές, οι οποίοι, πριν δολοφονήσουν, υποβάλλουν τα «θηράματά» τους σε αδιανόητης σκληρότητας βασανιστήρια.

  Σε αυτό το φεστιβάλ, λοιπόν, ο Ζαραλίκος, επί σκηνής, έδειξε σε μια οθόνη την φωτογραφία κυρίας προχωρημένης ηλικίας και είπε: «Κοιτάξτε πόσο νέα φαίνεται. Κοιτάξτε... Κυρία Κατίνα. Ήρθε 87 ετών. Πού οφείλετε αυτή τη μακροζωία, αυτή τη λάμψη στο δέρμα; Μήπως τρώτε πολύ μέλι και γάλα; «Μα, καλέ, τι μέλι και γάλα; Μελιγαλά! Από τα 16 έσπρωχνα φασίστες στην Πηγάδα!»»

  Φυσικά, η αντίδραση των κνιτών ήταν η αναμενόμενη: χάχανα και χειροκροτήματα. Οι κληρονόμοι της ιδεολογίας που αιματοκύλισε την Ελλάδα γέλασαν με την θύμηση των κατασφαγμένων παιδιών, των οικογενειών που ορφάνεψαν, των σπιτιών που έκλεισαν, των μυαλών που σάλεψαν από την φρίκη, των ψυχών που μαύρισαν από την κακότητα των φορέων της ιδεολογικής πανώλης του ΚΚΕ.

  Είναι στα αλήθεια θλιβερό να επιχαίρει κάποιος με όλα τούτα τα τερατώδη, και διπλά αξιοθρήνητο, από την άλλη πλευρά, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τα θύματα, να λένε κάθε τόσο «σέβομαι και τιμώ τους αγώνες της Αριστεράς». Είναι εξοργιστικό, έτσι εύκολα και δίχως αιδώ, οι δημοσιολογούντες να τοποθετούν το ΚΚΕ στο «δημοκρατικό» τόξο!

  Το ηθικό δίδαγμα από το «χιούμορ» με τους σφαγμένους του Μελιγαλά: Το ΚΚΕ δεν αλλάζει, δεν μετανιώνει, όποτε μπορέσει θα ξανακάνει τα ίδια και χειρότερα.

  ΥΓ. Στις φωτογραφίες βλέπουμε ταφόπλακες και πλάκες με ονόματα θυμάτων του Μελιγαλά. Κατά το ΚΚΕ, δολοφονήθηκαν επειδή ήταν «φασίστες» (ετών 4, 8, 16, 17).