Η πολιτική δράση του Πέτρου Φυσσούν

 • Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκέμβριος 2016

  Ο Πέτρος Φυσσούν με το ακτινοβόλο και επιβλητικό πρόσωπο, την λιπόσαρκη κορμοστασιά, το έντονο, διεισδυτικό βλέμμα και την βαθιά φωνή δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα στους ζώντες. Απέδρασε. Οδεύει εκεί όπου απουσιάζει η θλίψη. Αυτός ο άνθρωπος ήταν μία από τις πιο προσφιλείς συντροφιές πολλών Ελλήνων. Η παρουσία του στο θέατρο, στο σινεμά, στην τηλεόραση είχε αυτό το αγέραστο δωρικό χάρισμα που σμιλεύει καλλιτεχνήματα που αντέχουν στον χρόνο. Το άκουσμα του ονόματός του στο «ανέβασμα» (ορθότερα, στη διδασκαλία) κάποιου έργου προκαλούσε τον συνειρμό της ποιότητας.

  Αυτό, όμως, που δεν γνωρίζει η πλειονότητα του κοινού ήταν η πρόσφατη ενασχόλησή του (ξεκίνησε το 2012) με τα κοινά και το κόμμα «Κοινωνία», το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως «πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια». Οι αρχές αυτού του πολιτικού σχηματισμού ήταν χριστιανικές, πατριωτικές και αντιπαγκοσμιοποιητικές - ό,τι πρέπει δηλαδή για να αποκλειστεί άνθρωπος ή συλλογικότητα από τον όζοντα βάλτο της κατεστημένης «ενημέρωσης».

  Στις πολιτικές αρχές της «Κοινωνίας», που παρατίθενται στην ιστοσελίδα koinwnia.com, οι υπεύθυνοι του κόμματος αναφέρουν: «Δηλώνουμε λοιπόν ότι πόθος και σκοπός μας είναι η επιστροφή της πολιτικής στην τροχιά της Ρωμηοσύνης, στην πορεία που ακολουθήθηκε από συστάσεως της Βασιλεύουσας των Πόλεων μέχρι και τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. [...] Απόρροια αυτής της αποξενώσεως των πολιτικών μας Κομμάτων από την Ορθόδοξη Παράδοση της Ρωμηοσύνης είναι και η ολοένα αυξανόμενη δουλοπρέπειά τους απέναντι στους ισχυρούς της Γης, η μειοδοτική στάση τους στα θέματα της εθνικής μας κυριαρχίας, η παραγωγή αμοραλιστικών νόμων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές κάθε φαύλου, κάθε αμοραλιστή, κάθε καταχραστή και εκμεταλλευτή, και όχι με βάση τις ηθικές αξίες, την πραγματική δικαιοσύνη, δηλαδή την ευνομία. Άθλια κατάληξη αυτής της πολιτικής, η πνευματική και οικονομική χρεωκοπία του λαού μας».

  Ο Πέτρος Φυσσούν το 2012 εκφώνησε το προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ της «Κοινωνίας» και πήρε σαφή θέση για τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ήταν ένας καλός Έλληνας, εξαιρετικός ηθοποιός και πιστός χριστιανός. Ο Θεός να τον αναπαύσει.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 6ης Δεκεμβρίου 2016 της εφημερίδας «Δημοκρατία».

  Κατηγορία: