Η συντηρητική Δεξιά εναντίον του Μπους

 • Δημοσιεύτηκε: 27 Οκτώβριος 2004

  Λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και τα παραμύθια της αριστεράς είναι στο αποκορύφωμά τους. Η αριστερά για άλλη μία φορά δημιουργεί μία ψεύτικη εικόνα για τις αμερικανικές εκλογές: από την μία πλευρά ο «ακροδεξιός» - «χριστιανός φονταμενταλιστής» George W. Bush και από την άλλη ο «φιλελεύθερος» γερουσιαστής John Kerry. Από την μία η συνέχιση του πολέμου στο Ιράκ και, ίσως, η επέκτασή του σε Ιράν-Συρία, από την άλλη το τέλος του πολέμου και η συναίνεση με τον ΟΗΕ και την Ευρώπη. Αλληλούια!

  Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Δυστυχώς όχι. Διότι ο John Kerry έχει δώσει λευκή επιταγή στον Bush για το Ιράκ, όπως και όλα τα ηγετικά στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος: Κέννεντυ, Χίλαρι Κλίντον, Λίμπερμαν. Το Δημοκρατικό κόμμα επί της ουσίας δεν αντιτίθεται στην πολιτική Bush στο Ιράκ ή στην Μέση Ανατολή, αλλά κριτικάρει μόνο κάποιες δευτερεύουσες πτυχές της πολιτικής Bush, κατά πόσο θα έπρεπε να πάρει την έγκριση του ΟΗΕ, ή να έχει την συναίνεση της Γαλλίας και της Γερμανίας.

  Αντιθέτως, αυτοί που πολεμούν σφοδρώς την πολιτική Bush είναι αυτοί που τοποθετούνται στα δεξιά του. Ξεκινώντας από τον American Conservative, τα Chronicles, το Anti-war.com, το κορυφαίο Cato Institute, το «ελευθεριακό» (libertarian) Lew Rockwell Institute και τους μαχητικούς συντηρητικούς αρθρογράφους Justin Raimondo, Sam Francis, Thomas Fleming, Τάκη Θεοδωρακόπουλο. Για να μην αναφέρουμε την θέση του λευκού ακτιβιστή πολιτικού David Duke «ας βγει οποιοσδήποτε, πλην του Bush».

  Η συντηρητική Δεξιά στις ΗΠΑ ψηφίζει τον Michael Peroutka, υποψήφιο του Constitution Party, ο οποίος εκφράζει την «σκληρή συντηρητική ατζέντα»: έμφαση στον χριστιανισμό, περιορισμό των εξουσιών της Ουάσινγκτον έναντι των Πολιτειών, καμμία παραχώρηση στους ομοφυλόφιλους σε θέματα γάμου ή στην συμμετοχή τους στον στρατό, υπεράσπιση των ατομικών συνταγματικών δικαιωμάτων από τους νόμους «κατά της τρομοκρατίας» που ψήφισε ο Bush (Patriot Act), απόσυρση του Αμερικανικού στρατού από το Ιράκ, προστασία των θέσεων εργασίας των Αμερικανών με επανεξέταση των συμφωνιών του WTO και της GATT.

  Ουσιαστικώς, η εναλλακτική στον Bush βρίσκεται στα δεξιά του και όχι στον John Kerry. Που να βρουν όμως το θάρρος τα αριστερο-κρατούμενα ΜΜΕ να πουν την αλήθεια στον κόσμο; Η αριστερά για άλλη μία φορά μας απέδειξε ότι προτιμά το ψέμα από την αλήθεια. Εξακολουθούν να βρίζουν την Αμερικανική Δεξιά, να εξορκίζουν τους «ακροδεξιούς», την στιγμή που όσο δεξιότερα πηγαίνεις στις ΗΠΑ τόσο μεγαλύτερη αντίδραση συναντάς εναντίον του Bush. Peroutka for President!

  Κατηγορία: