Η φάμπρικα της παραμόρφωσης

 • Δημοσιεύτηκε: 15 Φεβρουάριος 2020

  Κάθε τόσο η ελληνική κοινωνία εκπλήσσεται από όσα συμβαίνουν. Εκπλήσσεται, διότι το Brexit τελικά επιτεύχθηκε και κανένα τσουνάμι λαϊκής δυσαρέσκειας δεν χτύπησε την κυβέρνηση του κλόουν, κατά τα ελληνικά ΜΜΕ, Μπόρις Τζόνσον. Εκπλήσσεται, διότι ο Ντόναλντ Τραμπ, που συνεχώς περιγράφεται από τα ελληνικά ΜΜΕ με τα μελανότερα των χρωμάτων, δεν εκδιώχθηκε από την θέση του Προέδρου των ΗΠΑ, αφού το ζητούσαν οι Δημοκρατικοί, που de facto είναι πάντοτε οι καλοί. Το ίδιο ξαφνικά παρουσιάζονται εμπρός της οι - άλλοτε υποψήφιοι για Νόμπελ - κάτοικοι της Λέσβου ως ακροδεξιοί φασίστες τραμπούκοι που εφορμούν κατά οικογενειών μεταναστών, ενώ τα - μεταφερόμενα από την Αθήνα για να εργαστούν ως αμειβόμενοι εθελοντές - μπλοκ κρανοφόρων και ροπαλοφόρων περιγράφονται σχεδόν ως ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ.

  Η φάμπρικα της παραμόρφωσης από τα αριστερά καλά κρατεί στην χώρα αυτή, όπου έχουν βαλθεί κάποιοι να κάνουν το άσπρο μαύρο, προκειμένου να κερδίσουν κάποιο χρόνο. Γιατί περί αυτού πρόκειται, χρόνο κερδίζουν μετατρέποντας σε «ταμπού» μέσω της μεθοδολογίας αυτής οτιδήποτε δεν τους αρέσει. Και είναι συγκεκριμένα πράγματα αυτά που δεν τους αρέσουν. Είναι αυτά τα οποία αγγίζουν την παγκοσμιοποίηση, είναι αυτά τα οποία αγγίζουν την περίεργη συμμαχία των αριστεριστών με κάθε είδους δύναμη που επιθυμεί την διάλυση καθετί συνεκτικού, καθετί παραδοσιακού, κάτι σαν το συχωρεμένο το Ποτάμι δηλαδή, που ως αριστεροκεντροδεξιό βαρούσε από όπου μπορούσε οτιδήποτε το εθνικό.

  Και αυτή η φάμπρικα λειτουργεί επειδή υπάρχουν συμφέροντα τα οποία την τροφοδοτούν για να το κάνει. Τα συμφέροντα που επιθυμούν την μετατροπή της Ευρώπης σε μία «περιοχή». Μία περιοχή κατοικούμενη από έναν πληθυσμό δίχως ταυτότητα πέραν αυτής που οι ίδιοι θα θελήσουν να της καλλιεργήσουν. Γι’ αυτούς που έχουν αυτόν τον στόχο, έννοιες όπως το έθνος, η θρησκεία, η οικογένεια είναι αντι-αποδοτικές. Δυσκολεύουν την μετατροπή των πολιτών σε υπηκόους για την ευκολότερη διαχείρισή τους.

  Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς και ευτυχώς για όλους εμάς τους υπόλοιπους, τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελαν. Το αφήγημά τους έχει σε μεγάλο βαθμό απονομιμοποιηθεί. Το μόνο που έχουν είναι αυτό ακριβώς το δίκτυο της παραμόρφωσης, στο οποίο πετάνε εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να λειτουργήσει. Βρίσκονται όμως σε άμυνα. Και αυτό είναι ξεκάθαρο για όποιον έχει μια σφαιρική εικόνα του τι συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στην ίδια την ελληνική κοινωνία. Το 2019 δεν τούς πήγε καθόλου καλά και το 2020 τούς μπήκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Συνεχίζουν να προσπαθούν να παραμορφώσουν την εικόνα. Δεν θα τα καταφέρουν για πολύ ακόμη.

  Κατηγορία: