Θέσεις

  Δημοσιεύτηκε: 13 Ιούλιος 2006

  •Η ανάδειξη και προβολή των χώρων όλων των μνημείων (αρχαίων, βυζαντινών και νεωτέρων) της Ανατολικής Αττικής, καθώς και η αξιοποίηση τους, τόσο για τους κατοίκους και ιδίως των μαθητών των περιοχών αυτών, όσο και για τους ξένους περιηγητές. Σήμερα ο μόνος χώρος ο οποίος είναι τουριστικός χωρίς να είναι τελείως αξιοποιημένος είναι το Σούνιο και σε μικρότερο βαθμό ο Μαραθώνας. Υπάρχουν σημαντικοί χώροι όπως το Αμφιαράειον και ο Ραμνούντας οι οποίοι δεν τυγχάνουν καμίας μέριμνας.

  Δημοσιεύτηκε: 11 Ιούλιος 2006

  Ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, από τη θέσπισή του μέχρι σήμερα, «μειονεκτεί» σε επίπεδο νομοθετημένων πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων έναντι του Δήμου και της Κοινότητας και ασφαλώς έναντι της Κεντρικής Εξουσίας.

  Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούνιος 2006

  Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

  Η περιφέρεια Αττικής είναι ο χώρος στον οποίο επεκτείνεται και θα επεκταθεί και στο μέλλον η, ήδη, υπερφορτωμένη πρωτεύουσα της χώρας. Πολλοί από τους κατοίκους της τελευταίας, αναζήτησαν στην εν λόγω περιφέρεια, μία πιο ανθρώπινη διαβίωση τα τελευταία χρόνια και όπως φαίνεται, το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι.

  Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2006

  Οι θέσεις και το πρόγραμμά μας έχουν διπλή υπόσταση και προσανατολισμό, τόσο πολιτικό όσο και αυτοδιοικητικό. Έτσι:

  Δημοσιεύτηκε: 09 Μάρτιος 2004

  1) Ιδρύει νέο κράτος στην Κύπρο.
  Αυτό είναι οφθαλμοφανέστατο από τον εύγλωττο τίτλο του σχεδίου που είναι "Συμφωνία Ιδρύσεως" (Foundation Agreement). Το νέο κράτος αποκαλείται "Κοινό κράτος" (Common State) ή "Κράτος της Κύπρου" (State of Cyprus). Πουθενά όμως δεν αναφέρεται ως "Κυπριακή Δημοκρατία" (Cypus Republic), όπως είναι ο επίσημος τίτλος της Κύπρου, γιατί δεν πρόκειται για την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά για νέο κράτος.
  2) Αναγνωρίζει το ψευδοκράτος του Ντενκτάς.

  Δημοσιεύτηκε: 09 Μάιος 2003

  Οι Έλληνες της Θράκης, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην ειρήνη, την ευημερία και την ελευθερία. Ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος και των Ελληνικών νόμων και η ισοπολιτεία χριστιανών και μουσουλμάνων, αποτελούν πάγιες αρχές του Ελληνικού Μετώπου. Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι θρησκευτική, όχι εθνική. Αυτό είναι κατοχυρωμένο με την Συνθήκη της Λωζάνης.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Φεβρουάριος 2002

  Αποπειρόμενος κανείς να μιλήσει για τη λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αμέσως νιώθει τις "Συμπληγάδες" να απειλούν να τον συνθλίψουν: από την μία ο "αντιρατσισμός", με όλο το δίκτυο των κατασταλτικών μηχανισμών που έχει αναπτύξει (προοδευτικοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί, ποινική νομοθεσία, "μη κυβερνητικές" οργανώσεις κ.λπ.) και από την άλλη η πραγματική πίεση ανθρώπων που υφίστανται το πρόβλημα και αγανακτούν, θεωρώντας κάθε ορθολογιστική προσέγγιση ανεπαρκή και μη ικανή να επιλύσει τα προβλήματά τους.

  Δημοσιεύτηκε: 12 Απρίλιος 1999

  Υπάρχουν καλοί λόγοι γιατί δεν μας λένε όλη την αλήθεια για την νομισματική ένωση. Με απλά λόγια, σημαίνει ότι το ίδιο νόμισμα - το Ευρώ - θα κυκλοφορεί σε όλη την Ευρω-ζώνη. Η Ελλάδα είναι μια νομισματική ένωση, βασισμένη στην δραχμή. Μπορούμε να πάμε και να χρησιμοποιήσουμε τη δραχμή σε οποιοδήποτε κατάστημα στην Ελλάδα.