Θράσος και ψευδή για το deal για τις Πρέσπες

 • Δημοσιεύτηκε: 10 Φεβρουάριος 2019

  Μετά την κύρωση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών από μια ευκαιριακή βουλευτική πλειοψηφία, φαίνεται ότι το θράσος αρχίζει να περισσεύει τόσο από αυτούς που επικαλούνται την υποτιθέμενη νομιμοποίησή της μέσω αυτής της ηθικά και πολιτικά διάτρητης διαδικασίας όσο και από αυτούς που μπορούσαν - αν όχι να την αποτρέψουν - τουλάχιστον να την απονομιμοποιήσουν εγχωρίως και διεθνώς.

  Η κομπορρημοσύνη του πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά περί «δικαίωσής» του, ανήκει σαφώς στην πρώτη περίπτωση, στην οποία συγκαταλέγονται και οι επαίσχυντες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί «κατοχύρωσης της ειρήνης και των εθνικών μας δικαίων»! Αλλά και οι όψιμοι «μακεδονομάχοι» της άλλης πλευράς, που κρύφτηκαν πίσω είτε από δηλώσεις περί «αναγκαιότητας βελτίωσης της συμφωνίας», είτε από άλλου τύπου, περί «αδυναμίας αποτροπής των πολιτικών αποτελεσμάτων που αυτή παρήγαγε», είναι το ίδιο κατάπτυστοι και περιγέλαστοι.

  Δυστυχώς ο πολιτικός κόσμος στην συντριπτική πλειονότητά του δεν φάνηκε αντάξιος των προκλήσεων της εποχής μας και είτε υποτάχθηκε στις βουλήσεις και τις πιέσεις του εξωτερικού παράγοντα είτε παραμέρισε τα εθνικά μας δίκαια, μένοντας προσηλωμένος σε διεθνιστικές ιδεοληψίες και εμμονές (και αυτό είναι κάτι που δεν χαρακτηρίζει μόνο την Αριστερά).

  Οι ένοχοι της προδοσίας προσπαθούν να κάνουν ένα κατευναστικό μασάζ στους Έλληνες πολίτες, που δικαιολογημένα νιώθουν προδομένοι από τις ηγεσίες τους. Έτσι, λ.χ., εμφανίζονται διάφοροι που διαδίδουν ότι οι Σκοπιανοί θα προβούν σε ενέργειες προκλητικές, οι οποίες θα γίνουν αιτία να ακυρωθεί η συμφωνία. Αυτό είναι κάτι που εκ του πονηρού διαδίδεται, όπως γινόταν και πριν από την υπογραφή και την κύρωση της συμφωνίας, όταν, σε μια προσπάθεια κατευνασμού της λαϊκής οργής, οι ίδιοι κύκλοι διέδιδαν ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από τη σκοπιανή Bουλή, ότι δεν θα την υπογράψει ο Σκοπιανός πρόεδρος, ότι θα ξεσηκωθούν οι Αλβανοί των Σκοπίων που δεν θέλουν να λέγονται «Μακεδόνες», ότι δεν θα την εγκρίνουν οι Σκοπιανοί στο δημοψήφισμα κ.λπ.

  Τίποτε από όλα αυτά, βεβαίως, δεν απέτρεψε την επικύρωση της συμφωνίας από πλευράς Σκοπίων και η «Δημοκρατία βορείως της Μακεδονίας» πέταξε την «καυτή πατάτα» στην ελληνική πλευρά, όπως έπρεπε εξάλλου να κάνει, αφού οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του ονόματος, της γλώσσας και της εθνικότητας είμαστε εμείς και μόνον εμείς μπορούσαμε να τους τα εκχωρήσουμε - κάτι που, δυστυχώς, βρέθηκαν 153 προδότες να πράξουν. Ας μην γελιόμαστε, εξάλλου: τα πραγματικά προβλήματα και τις προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας δεν θα τα προκαλέσουν οι Σκοπιανοί, αλλά οι ελάχιστοι Έλληνες πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως «εθνικά Μακεδόνες», οι οποίοι με την αναγνώριση της «μακεδονικής εθνότητας» βγήκαν ήδη από τις τρύπες τους.

  Άλλοι κύκλοι διαδίδουν, επίσης, ότι όλα θα ανατραπούν με νομικές διαδικασίες. Διαβάσαμε, λ.χ. ότι δεν νομιμοποιείται η Ελλάδα να ζητήσει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ότι η συμφωνία είναι άκυρη κ.λπ. Τα ίδια λέγονταν και πριν από την κύρωσή της στη Βουλή, παρασύροντας στην διαδικασία αυτή ακόμη και τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα και στρέφοντάς τους σε μια ατελέσφορη διαδικασία, που δεν εμπόδισε σε τίποτα την υλοποίηση της συνωμοσίας κατά της Μακεδονίας μας.

  Το έγκλημα σε βάρος της Ιστορίας και της κληρονομιάς μας δεν στηρίχθηκε σε νομικές διατάξεις. Μπορούμε, μάλιστα, να πούμε μετά βεβαιότητας ότι παραβίασε όλες τις σχετικές, τόσο του εγχώριου όσο και του διεθνούς δικαίου, πέραν αυτής της ίδιας της ιστορικής αλήθειας. Ήταν μια συγκεκριμένη πολιτική επιλογή συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν γι’ αυτήν.

  Αυτή η πολιτική επιλογή μόνο με μια άλλη πολιτική επιλογή μπορεί να ανατραπεί. Από ανθρώπους που δεν θα διστάσουν να υψώσουν ανάστημα διεθνώς, καταγγέλλοντας την προδοσία, συντασσόμενοι με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, που έστειλε στα πέρατα του κόσμου το μήνυμά του για την υπεράσπιση των εθνικών του δικαίων. Δεν μένει άλλο από το να το αποτυπώσει και στην κάλπη.

  Κατηγορία: