Ισλαμισμός

    Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμβριος 2022

    Οι διοργανωτές του Μουντιάλ στο Κατάρ επεφύλαξαν μία ιδιαιτέρως δυσάρεστη έκπληξη στους επισκέπτες και θεατές των αγώνων που διεξάγονται ήδη στη χώρα τους, απαγορεύοντας την τελευταία στιγμή την πώληση μπύρας στα γήπεδα!

    Δημοσιεύτηκε: 01 Απρίλιος 2022

    « Η διπλή πολιορκία της Ευρώπης» του Γεώργιου Κουρκούτα
    Εκδόσεις «Πελασγός», 2021

    Δημοσιεύτηκε: 01 Ιανουάριος 2022

    «Ισλάμ, Τουρκία και Μετανάστευση» του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
    Εκδόσεις «Αρμός», 2022

    Δημοσιεύτηκε: 15 Ιούνιος 2021

    «Χιλιάδες Γάλλων αστυνομικών διαδήλωσαν για περισσότερη προστασία» ήταν ο τίτλος των Times της Νέας Υόρκης. «Απαίτησαν αυστηρότερους νόμους για την βία κατά αστυνομικών και αυστηρότερες ποινές για καταδικασμένους εγκληματίες».

    Δημοσιεύτηκε: 07 Νοέμβριος 2020

    Οι εν Ελλάδι οπαδοί του Μακρόν ξετρελάθηκαν με την απόφαση κάποιων δημάρχων πόλεων της Γαλλίας να προβάλουν τα - όντως προσβλητικά - για το Μωάμεθ σκίτσα σε δημόσια κτίρια. Δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους.

    Δημοσιεύτηκε: 05 Νοέμβριος 2020

    Στις 26 Οκτωβρίου του 899 μ.Χ. πεθαίνει ένας από τους σημαντικότερους βασιλείς των Άγγλων, ο Αλφρέδος, στον οποίο αποδόθηκε το προσωνύμιο ο «Μέγας». Ο Αλφρέδος ανέλαβε την βασιλεία σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τους Άγγλους.

    Δημοσιεύτηκε: 01 Νοέμβριος 2020

    «Τουρκοκρατία: Συνύπαρξις Ελλήνων και Μουσουλμάνων» του Φώτιου Σταυρίδη
    Εκδόσεις «Πελασγός», 2020

    Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκέμβριος 2019

    Το Ισλάμ αναφέρεται ως θρησκεία μονοθεϊστική την οποία διαμόρφωσε ο Μουχάμαντ (Μωάμεθ) στις αρχές του 7ου μ.Χ. αιώνα. «Γραμματικώς η λέξη Islam είναι απαρέμφατο του ρήματος aslama, το οποίο σημαίνει αποδέχομαι, υποτάσσομαι, παραδίνομαι. 

    Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπτέμβριος 2019

    Οι αιματηρές εκδηλώσεις των σιιτών με τα αυτομαστιγώματα γίνονται κάθε χρόνο στην επέτειο του θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν. Παππούς του ιμάμη Χουσεΐν ήταν ο ίδιος ο προφήτης Μωάμεθ.

    Δημοσιεύτηκε: 04 Μάιος 2019

    Προκειμένου η Αριστερά να μπορέσει να εξηγήσει το ζήτημα της ισλαμικής τρομοκρατίας, προκειμένου να μπορέσει να δώσει μια συμβατή με τον ιστορικό υλισμό εξήγηση,  έχει καταφύγει στον σοφισμό της «αμορφωσιάς» και της «φτώχειας».

    Σελίδες