Ιστορία

  Δημοσιεύτηκε: 17 Απρίλιος 2024
  Πρόταση με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για το Πάρκο Μνήμης για όλους τους Έλληνες.
  RCode που οδηγεί στη συλλογή υπογραφών.

  Εδώ και μερικές εβδομάδες συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν μία πρωτοβουλία για την πολύπαθη πλατεία Ελευθερίας και συγκεκριμένα για την φυσιογνωμία που αυτή πρέπει να αποκτήσει σύμφωνα και με το βαθύ ιστορικό αποτύπωμα του Ελληνισμού σε αυτήν.

  Δημοσιεύτηκε: 27 Μάρτιος 2024

  Τα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων και των ηγετών τους, για την επέτειο της Εθνεγερσίας μας του 1821, ήταν για άλλη μία φορά στην πλειονότητά τους άνευρα και πολύ απομακρυσμένα του νοήματος της ημέρας αυτής. Στις περισσότερες περιπτώσεις έγινε προσπάθεια να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

  Δημοσιεύτηκε: 20 Μάρτιος 2024

  Αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατη πρόταση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, που υποβλήθηκε μάλιστα υπό την μορφή ερώτησης προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, για την μόνιμη παραμονή του αντιτορπιλικού «Βέλος» στην Θεσσαλονίκη.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Μάρτιος 2024

  «Η Δίκη των Έξι» του Θανάση Διαμαντόπουλου
  Εκδόσεις «Πατάκη», 2022

  Δημοσιεύτηκε: 01 Φεβρουάριος 2024

  «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» του Παναγιώτη Λιάκου
  Εκδόσεις «Αμμων», 2023

  Δημοσιεύτηκε: 01 Νοέμβριος 2023

  «Δημήτριος Ιωαννίδης - Ο μοιραίος» του Μάνου Χατζηδάκη
  Εκδόσεις «Πελασγός», 2023

  Δημοσιεύτηκε: 20 Σεπτέμβριος 2023

  Το να αναπτύξει μία ανθρωπιστική πρωτοβουλία η πατρίδα μας στην Λιβύη είναι κάτι απολύτως κατανοητό και αποδεκτό, παρά το ότι αντίστοιχη συμφορά έχουμε υποστεί κι εμείς που μάλιστα αποτιμάται όχι μόνο σε νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες, αλλά και με μακροχρόνιες επιπτώσεις οικονομικές και κοινωνικές.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Σεπτέμβριος 2023

  «Ελληνοϊταλικός πόλεμος» του Δημητρίου Μαχά
  Εκδόσεις «Πελασγός», 2023

  Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούνιος 2023
  Η βουλευτής Γκιουλάν Αβτζή

  Τον Μάρτιο του 2010, στο σουηδικό κοινοβούλιο αναγνωρίστηκε η Γενοκτονία που συντελέστηκε από τους Τούρκους εναντίον λαών της Μικράς Ασίας και συγκεκριμένα εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Η απόφαση αναγνώρισης ήταν οριακή (131-130) και επιτεύχθηκε χάρη στην ψήφο της βουλευτού Γκιουλάν Αβτζή, που είναι κουρδικής καταγωγής. Η ψήφος της, μάλιστα, ήταν εναντίον της γραμμής του κόμματός της, που δεν υποστήριξε το ψήφισμα!

  Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούνιος 2023

  «Οι τελευταίες ημέρες του Αρμοστή» του Κωνσταντίνου Βλάσση
  Εκδόσεις «Οξύ», 2022

  Σελίδες