Μην τους ταΐζεις!

 • Δημοσιεύτηκε: 05 Ιανουάριος 2009

  Οι Ισραηλινοί εγκληματίες επέλεξαν τις μέρες των Χριστουγέννων για να προχωρήσουν σε μία νέα φάση της συστηματικής γενοκτονίας που εδώ και χρόνια πραγματοποιούν σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Και η «πολιτισμένη» ανθρωπότητα, η τόσο ευαίσθητη σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, παρακολουθεί απαθής τις ενέργειες αυτές του κράτους - εγκληματία και της συμμορίας που το κυβερνά. Μιας συμμορίας που εύκολα αλλάζει προσωπεία, αλλά που πάντα επιδεικνύει την ίδια ρατσιστική συμπεριφορά και δραστηριότητα σε βάρος ενός ιστορικού και αντιστεκόμενου λαού.

  Η επίθεση εναντίον των αμάχων της Γάζας, εκτός από τις εκατόμβες των θυμάτων της, είχε και άλλο σκοπό. Να δώσει ένα διπλό μήνυμα. Αφ' ενός προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Μπάρακ Ομπάμα, για το ποιός είναι το πραγματικό αφεντικό στον κόσμο, ποιός μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ποιός μπορεί να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του ανθρώπινα δικαιώματα, ψηφίσματα και καταδικαστικές αποφάσεις διεθνών οργανισμών. Αφ' ετέρου προς εκείνον τον θρασύ και ενοχλητικό πρόεδρο του Ιράν, τον Αχμαντινετζάντ, ο οποίος τόλμησε να απειλήσει ευθέως και να εξυβρίσει τους εκπροσώπους του εκλεκτού λαού του Θεού. Έπρεπε λοιπόν να πάρουν το μήνυμα όλοι εκείνοι που πίστεψαν στα λόγια του, ότι είναι ανίκανος να κάνει το παραμικρό, ότι τα λόγια του είναι απλές σαπουνόφουσκες, που δεν αντέχουν ούτε σε ένα ισχυρό φύσημα του ανέμου, πόσω δε μάλλον σε μία αεροπορική επιδρομή εναντίον πεινασμένων και εξαθλιωμένων γυναικόπαιδων.

  Κι όλο αυτό το θράσος το αντλούν επειδή ξέρουν, επειδή γνωρίζουν ότι η διεθνής αντίδραση θα εκτονωθεί σε κάνα - δύο ανούσια καταδικαστικά ψηφίσματα (αν υπάρξουν κι αυτά), σε μερικά καψίματα ισραηλινών σημαιών έξω από τις ανά τον κόσμο πρεσβείες τους, άντε και σε καμία βεβήλωση νεκροταφείου ή μνημείου της «γενοκτονίας» από τους πιο extreme (βούτυρο στο ψωμί τους). Ξέρουν πολύ καλά ότι η πραγματική δύναμή τους θα παραμείνει αλώβητη.

  Οι υπήκοοι όλων των χωρών θα εξακολουθούν να πίνουν τα αεριούχα αναψυκτικά των βιομηχανιών ιδιοκτησίας τους, θα εξακολουθούν να τρώνε τα μεταλλαγμένα μπιφτέκια των αλυσίδων ιδιοκτησίας τους, θα εξακολουθούν να γεμίζουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους με προϊόντα εταιρειών πετρελαίου ιδιοκτησίας τους, θα εξακολουθούν να φοράνε τα ίδια άθλια παντελόνια επινοήσεώς τους. Και φυσικά, όσα χρήματα τους περισσεύουν να τα «επενδύουν» σε τραπεζικά προϊόντα των γνωστών ομίλων ιδιοκτησίας τους.

  Όσο για τους «επαναστάτες» σε κάθε χώρα, αυτοί θα εκτονώνονται πετώντας μολότοφ χρησιμοποιώντας τα μπουκάλια του γνωστού αφρώδους αναψυκτικού που μόλις είχαν καταναλώσει, γεμάτα πλέον με τις γνωστές μάρκες βενζίνης, φορώντας τη γνωστή μάρκα τζιν που πριν λίγες μέρες είχαν αγοράσει από γκλαμουράτο κατάστημα, πλαισιωμένη από μία ... παλαιστινιακή μαντίλα. Κι όλοι θα είναι σίγουροι πως έχουν κάνει το χρέος τους. Άλλοι απέναντι στο έθνος τους, άλλοι απέναντι στις αρχές της διεθνούς κοινότητας και άλλοι απέναντι στη συνείδησή τους. Με την ... μικρή λεπτομέρεια να μας προκαλεί αδυσώπητη: οι εγκληματίες συνεχίζουν το έργο τους αλώβητοι.

  Η λύση είναι απλή και το μήνυμα σαφές: Αν θέλεις πράγματι να πληγεί αυτό το διεφθαρμένο και εγκληματικό σύστημα της παγκόσμιας εξουσίας, χτύπησέ το στη ρίζα του. Εκεί δηλαδή που αντλεί την τροφή του: στο πορτοφόλι σου! Μην του δίνεις τα χρήματά σου. Αγόρασε ό,τι χρειάζεσαι από ελληνικές επιχειρήσεις. Υπάρχουν ακόμη και δεν φαντάζεσαι πόσες είναι και τί ποιοτικά προϊόντα παράγουν. Κάνε την επιλογή αυτή καθημερινότητά σου. Δεν χρειάζεται να τη θυμάσαι μόνο όταν χύνεται το αίμα μερικών εκατοντάδων Παλαιστινίων ή Σέρβων ή Αφγανών ή Ιρακινών, γιατί νομοτελειακά αύριο θα ενωθεί με το δικό σου αίμα...


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 31ης Δεκεμβρίου 2008 της εφημερίδας Στόχος.
  Κατηγορία: