Νέα Δημοκρατία και «Πρόεδρος»

 • Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμβριος 2004

  Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε το γνωστό σίριαλ «η εξεύρεση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας», με πρωταγωνιστές την Νέα Δημοκρατία και «προσωπικότητες» της αριστεράς. Βάση της συζητήσεως είναι η εξεύρεση ενός προσώπου «κοινής αποδοχής» για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος να «εγγυάται τους θεσμούς» και να μην είναι «διχαστικός». Φυσικά, για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, αυτό σημαίνει έναν άνθρωπο ασπόνδυλο, που να μην δημιουργεί προβλήματα στην εκάστοτε κυβέρνηση. Το παράδειγμα του Χρήστου Σαρτζετάκη πρέπει να αποφευχθεί…

  Η Νέα Δημοκρατία - ως κυβέρνηση - έχει την πρωτοβουλία της ευρέσεως αυτού του προσώπου. Που κατέληξε, προς το παρόν, αυτή η ενδελεχής αναζήτηση; Στον Νίκο Κωνσταντόπουλο! Ποια κριτήρια πληρεί ο κ. Κωνσταντόπουλος για να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Πως θα «ενώσει» όλους τους Έλληνες; Δύσκολο να το απαντήσει κάποιος. Η πορεία του κ. Κωνσταντόπουλου ήταν πάντοτε σε ρήξη με το «κοινό αίσθημα των Ελλήνων». Ενταγμένος στην «εκσυγχρονιστική-διεθνιστική αριστερά» έχει θέσεις ενάντια στα πιστεύω των Ελλήνων.

  Από την αποδοχή του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια έως την ψευδεπίγραφη «Ελληνο-τουρκική φιλία», από την κατάργηση του θρησκεύματος στις ταυτότητες έως το «δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες», οι θέσεις του κ. Κωνσταντόπουλου και του ΣΥΝ απέχουν έτη φωτός από την συνείδηση του Ελληνικού λαού. Είναι θέσεις μίας διεθνιστικής αριστεράς, αποκομμένης πλήρως από την ιστορία και την ιδιοπροσωπεία του Ελληνισμού. Και θα έχουμε λοιπόν έναν άνθρωπο με αυτή την πολιτική διαδρομή ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Ο οποίος έως χθες υπερασπιζόταν αριστερούς τρομοκράτες στα δικαστήρια;

  Το πρόβλημα φυσικά, για άλλη μία φορά, δεν είναι ο κ. Κωνσταντόπουλος, είναι η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Καραμανλής. Οι οποίοι αναζητούν «λύσεις» εκεί που δεν υπάρχουν, δηλ. στην αριστερά. Και μάλιστα στο πιο αφελληνισμένο κομμάτι της. Η Ν.Δ. δεν μπορεί να απεμπλακεί από τα «αντι-δεξιά» της συμπλέγματα. Αναζητά πάντα εύσημα από την αριστερά. Μόνο που η αριστερά είναι η τελευταία στην Ελλάδα που μπορεί να χορηγήσει τα οποιαδήποτε «εύσημα».

  Για άλλη μία φορά η Ν.Δ. απογοητεύει με τις θέσεις και προθέσεις της. Μόνο που εμείς οι εθνικιστές την ξέρουμε και δεν παραξενευόμαστε. Σε βάθος χρόνου, αυτές οι επιλογές μπορεί να συμβάλουν αρνητικώς στην θεσμική εκπροσώπηση των Ελλήνων, αλλά ταυτοχρόνως, βοηθούν την ανάπτυξη του πατριωτικού κινήματος. Διότι όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος της Ελλάδος, όχι μέρος της λύσεως». Η λύση είμαστε εμείς και όσοι αντιστέκονται στην «συναίνεση» ενός διεφθαρμένου και ξενόδουλου πολιτικού κατεστημένου.

  Κατηγορία: