Οι δηλώσεις δεν γυρίζουν πίσω

 • Δημοσιεύτηκε: 08 Ιούνιος 2017

  Επί προσωπικού: Πάντα θυμάμαι με συμπάθεια και εκτίμηση το επίθετο Καζάκος. Το 1992, όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας καταδέχονταν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες μου, ο συνταγματάρχης Λάμπρος Καζάκος, διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Μηχανικού (αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του αντιστρατήγου) στο μαγευτικό Ναύπλιο ήταν μία μορφή του Ελληνικού Στρατού που ενέπνεε τον σεβασμό σε όλους - αξιωματικούς, στελέχη και οπλίτες.

  Βέβαια, υπάρχει και άλλος Καζάκος. Ο Κώστας. Ο ηθοποιός. Όταν ήμουν πιτσιρικάς και τον έβλεπα στις κινηματογραφικές ταινίες που πρωταγωνιστούσε κόντεψα να σχηματίσω την εντύπωση ότι και εκείνος ήταν ... αξιωματικός του στρατού. Το 1970, επί καθεστώτος 21ης Απριλίου, επί χούντας δηλαδή, στο «Μία γυναίκα στην αντίσταση» έπαιζε τον ρόλο του λοχαγού Δημήτρη Ζορμπά. Το 1971, επί καθεστώτος 21ης Απριλίου, επί χούντας δηλαδή, ο λάβρος κομμουνιστής Κώστας Καζάκος έπαιζε τον ρόλο του πλωτάρχη Μίλτου Ιατρίδη, κυβερνήτης του υποβρυχίου «Παπανικολής» στην ταινία που έφερε το όνομα του υποβρυχίου.

  Τα χρόνια πέρασαν, η χούντα έπεσε (μάλλον και λόγω της σφοδρότατης αντιστάσεως που προέβαλε ο ηθοποιός) και φτάσαμε στο 2017 όπου ο Καζάκος δηλώνει στην εκπομπή «Happy Day»: «Ό,τι θέλει ο νέος, ο,τι επιθυμεί, δουλειά, σπίτι, οικογένεια πρέπει να τα παλέψει και να αγωνιστεί να τα κερδίσει στον τόπο του. Αλλιώς είναι ξένος. Έφυγαν και πάνε και δουλεύουν για τις ξένες χώρες. Και ο τόπος τι θα γίνει; Αυτό είναι στην ουσία προδοσία».

  Ύστερα από αυτό ο ίδιος Καζάκος δηλώνει για το ίδιο θέμα σε άλλη εκπομπή (στον Νίκο Χατζηνικολάου - Real FM): «Εγώ δεν είπα ποτέ ... δεν έχει πάθει άνοια ακόμα, να κατηγορήσω τους νέους, το αποτέλεσμα δηλαδή. Εγώ μιλάω πολιτικά.[...] Δεν είπα προδότες ποτέ τους νέους. Είπα ότι συνιστά προδοσία αυτός ο εξανδραποδισμός του τόπου, η αιμορραγία αυτή που έχει προκληθεί από την πολιτική που ασκείται τόσα χρόνια [...] Τα στοιχειώδη δεν χαρίζονται ποτέ. Αυτά κατακτώνται! Είδατε τι αγώνες έγιναν τον προηγούμενο αιώνα για να κατακτηθούν κάποια στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων».

  Λεβέντης, αγέρωχος, ανυπότακτος.

  Κατηγορία: