Ομιλία Κωνσταντίνου Κιλτίδη στους «Δεσμούς Ελλήνων»

    Δημοσιεύτηκε: 23 Οκτώβριος 2016

    Η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε ο σύλλογός μας ήταν η αθρόα προσέλευση των φίλων μας που προσήλθαν μαζικά στην εκδήλωση το Σάββατο 23 Οκτωβρίου με ομιλητή τον πρώην υπουργό Κωνσταντίνο Κιλτίδη, εκδηλώνοντας παράλληλα και την συμπαράστασή τους στην συνεχιζόμενη προσπάθειά μας για εθνική αφύπνιση και αυτοσυνειδησία.

    Ο κ. Κιλτίδης ήταν εκπληκτικός και επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα άσκησης πολιτικής βασισμένης στο τρίπτυχο «Έθνος - Πατρίδα - Πολιτεία», ως μοναδική προοπτική διεξόδου από τα αδιέξοδα της σημερινής πραγματικότητας. Παράλληλα, ανατρέχοντας στο προσωπικό ημερολόγιο του εθνικού κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά, αλλά και στο αποσιωπημένο σχέδιο Συντάγματος που δεν πρόλαβε να εφαρμόσει, ανέδειξε κάτι που για μας τους Έλληνες θα έπρεπε να αποτελεί κορωνίδα ενός εθνικού πολιτικού λόγου: Ότι η εθνοκεντρική κοσμοθεώρηση στην πολιτική (ο λόγος περί εθνικισμού δηλαδή) δεν συνδέεται κατ’ ανάγκην με απολυταρχικά και ανελεύθερα πρότυπα καθεστώτων.

    Ολόκληρη την ομιλία του κ. Κιλτίδη, θα την παρακολουθήσετε σύντομα μέσω της εκπομπής «Δεσμοί Ελλήνων» στο ραδιόφωνο του «Ελεύθερου Κόσμου», που θα συνεχίσει και φέτος να μεταδίδεται κάθε Τρίτη βράδυ στις 10, από 1 Νοεμβρίου 2016.