Ορθοδοξία

  Δημοσιεύτηκε: 30 Νοέμβριος 2022

  Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξενείται για λίγες ημέρες ένα πολύ σημαντικό έκθεμα. Πρόκειται για τον «Κώδικα» του Αγίου Ευσταθίου, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, περίπου το 1178.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Σεπτέμβριος 2022

  Το θέαμα των εξορκισμών στην πλατεία Αριστοτέλους ήταν τουλάχιστον γελοίο και προφανέστατα οι τύποι της λεγομένης «Εκκλησίας των Εθνών» απευθύνονται σε ανόητους ή απελπισμένους ανθρώπους.

  Δημοσιεύτηκε: 17 Αύγουστος 2022

  Η εορτή της Παναγίας, ο Δεκαπενταύγουστος, αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης και ειδικότερα της Ορθοδοξίας.

  Δημοσιεύτηκε: 13 Ιούλιος 2022

  Φαίνεται, όμως, ότι αυτά τα τρία χρόνια, μετά την ενθρόνιση Ελπιδοφόρου, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της «ορθόδοξης» χριστιανικής εκκλησίας των ΗΠΑ. Τα νέα «ήθη» της μάλιστα ανέλαβε να τα μεταφέρει στην Ελλάδα, δίκην dealer, ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

  Δημοσιεύτηκε: 15 Ιούλιος 2020

  Την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί την είχε προαναγγείλει ο Ερντογάν πολύ καιρό πριν. Είχε μάλιστα αποπειραθεί να την πραγματοποιήσει, σε εποχή που δεν έλεγχε πλήρως το ανώτατο δικαστήριο.

  Δημοσιεύτηκε: 15 Απρίλιος 2020

  Είναι αλήθεια ότι αν ο Έλληνας νιώσει ότι η ηγεσία του είναι δίπλα του, συμπάσχει και του μιλά τη γλώσσα της αλήθειας, τότε θα είναι πρόθυμος να υπακούσει στις οδηγίες της, όσο οδυνηρές και αν είναι αυτές. 

  Δημοσιεύτηκε: 01 Μάρτιος 2020

  «Ο Γρηγόριος ο Ε΄ και η Επανάσταση του 1821» του Γιώργου Κεκαυμένου
  Εκδόσεις «Εναλλακτικές Εκδόσεις», 2019

  Δημοσιεύτηκε: 12 Ιανουάριος 2020

  Πολλαπλές αντιδράσεις προκάλεσε το κήρυγμα (29/12/2019) του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Η αλήθεια είναι ότι, προσωπικά, ακόμη δεν είμαι σίγουρος αν εμπεριέχεται ειρωνεία στα λόγια του.

  Δημοσιεύτηκε: 25 Δεκέμβριος 2019

  Η οικογένεια του Χριστού δεν ήταν πρόσφυγες, αφού και η Αίγυπτος και η Ιουδαία αποτελούσαν τμήματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο Ιωσήφ, μετά την Γέννηση του Κυρίου, δεν πήγε στην Αίγυπτο απαιτώντας επιδόματα.

  Δημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2019

  Ο Αλέξης Τσίπρας τις προάλλες μας έκανε κατά τι σοφότερους. Μας είπε με την χαρακτηριστικά απλοϊκή ερμηνεία που επιτηδευμένα πάντοτε αποδίδει στα πράγματα ότι «Η δικιά μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός».

  Σελίδες