Ο Τσίπρας και η «Αριστερά του Κυρίου»

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2019

  Ο Αλέξης Τσίπρας τις προάλλες μας έκανε κατά τι σοφότερους. Μας είπε με την χαρακτηριστικά απλοϊκή ερμηνεία που επιτηδευμένα πάντοτε αποδίδει στα πράγματα ότι «Η δικιά μας ιδεολογία κι ας μας κάνουν κάποιοι κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός. Πολύ πιο κοντά η δική μας ιδεολογία από αυτά που πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς».

  Δεν πρέπει να έχει υπάρξει ξανά πρωθυπουργός αυτής της χώρας που να έχει βασίσει όλη του την πολιτική πορεία στους επικοινωνιολόγους του. Είναι πασιφανές ότι οι κυβιστήσεις στις οποίες υποπίπτει μόνο τυχαίες δεν είναι. Στην αρχή δήλωνε άθεος για να παραστήσει τον πρώτο πολιτικό αρχηγό που δήθεν μιλά ειλικρινώς στους ψηφοφόρους από την μία και από την άλλη για να εκστασιάσει τους άθεους αριστερούς του ακροατηρίου του. Στην συνέχεια όμως, παρατηρώντας ότι η Νέα Δημοκρατία με το άνοιγμά της στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά αφήνει εκ δεξιών της κενό στην Λαϊκή Δεξιά έφτασε στο σημείο να επισκέπτεται το Άγιον Όρος, να προσκυνά μεγάλους σταυρούς ενώ την ίδια στιγμή, περισσότερο από κάθε άλλον επικεφαλής του ελληνικού κράτους, να συναντιέται με τον Αρχιεπίσκοπο, ακόμα και με τον Πάπα.

  Σε ένα πράγμα έχει δίκιο όμως. Ο κομμουνισμός για την μαρξιστική Αριστερά, την Νέα Αριστερά, τους ζηλωτές της και τους νεοζηλωτές της είναι θρησκεία. Ο κομμουνισμός είναι ο τελικός στόχος, ο έσχατος στόχος, «εσχατολογικός» όπως αναφέρει και η θρησκεία. Για τους μαρξιστές πάσης φύσεως η ιστορία των ιστοριών είναι μία πορεία βασάνων, ταξικής αγωνίας και εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Όπως ο Μεσσίας στον Χριστιανισμό διά της δευτέρας παρουσίας θα επανέλθει για να βάλει τέλος στην ιστορία και να εγκαθιδρύσει έναν νέο Παράδεισο επί της γης έτσι και ο υπέρτατος στόχος του κομμουνισμού είναι να βάλει ένα τέλος στην ανθρώπινη ιστορία.

  Και όπως ακριβώς πιστεύει ο Χριστιανισμός ότι ο άνθρωπος, οδηγούμενος από τους θεόσταλτους προφήτες και αγίους, θα εγκαθιδρύσει έναν επίγειο Παράδεισο έτσι ακριβώς και για τον κομμουνισμό ο Μαρξ, ο Μαρκούζε και άλλοι μελετητές του κομμουνισμού ως κοσμικοί προφήτες και άγιοι θα εγκαθιδρύσουν έναν επίγειο κοσμικό Παράδεισο. Μάλιστα δε όπως θεωρούν διάφοροι Χριστιανοί ότι η επικράτηση του Θεού θα επέλθει έπειτα από έναν Αρμαγεδώνα κατά την διάρκεια του οποίου θα δοθεί η υπέρτατη μάχη μεταξύ του καλού και του κακού έτσι και οι μαρξιστές πιστεύουν ότι ο Κομμουνισμός θα επέλθει έπειτα από κοσμική διαμάχη μεταξύ του (καλού) προλεταριάτου και της (κακής) αστικής τάξης.

  Το γεγονός ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Αριστερά για να εγκαθιδρύσει τον κομμουνισμό είναι παρόμοιες με αυτές της θρησκείας δεν σημαίνει βέβαια ότι τα μηνύματα που προπαγανδίζει είναι τα ίδια με αυτά του Χριστιανισμού τα οποία περάστηκαν διά της απόλυτης θυσίας του Ιησού στον Σταυρό. Διότι ενώ ο Χριστιανισμός διδάσκει την ηθική ανύψωση των ανθρώπων με στόχο να βρεθούν δίπλα στον Κύριο, ο κομμουνισμός αντίθετα διδάσκει τον πνευματικό εξισωτισμό όλων των ανθρώπων προς τα κάτω ασχέτως ικανότητας.

  Ενώ ο κομμουνισμός διδάσκει ότι είναι μόνο τα επίγεια εκείνα που έχουν σημασία σε ένα πεπερασμένο χρονικό διάστημα, αυτό της υλικής ζωής δηλαδή, ο Χριστιανισμός αντίθετα διδάσκει ότι είναι η αιωνιότητα της ψυχής που πρέπει να μας ανησυχεί. Ενώ ο κομμουνισμός χρησιμοποιεί την ζήλεια και τον φθόνο του ανθρώπου που εποφθαλμιά την περιουσία κάποιου πλουσιότερου συνανθρώπου του, ο Χριστιανισμός αντίθετα απελευθερώνει τους ανθρώπους από τα ποταπά ένστικτά τους αφού είναι η Βασιλεία του Κυρίου εκείνη που μας απελευθερώνει από πρόσκαιρες επιδιώξεις οι οποίες απονοηματοδοτούν την ζωή μας.

  Τέτοιες ιδεολογικές συγκρούσεις βέβαια η τύποις Κεντροδεξιά τις κοιτάζει αφ’ υψηλού. Τις προάλλες ο Τσίπρας ξεστόμισε πως είναι «ανατριχιαστικά επίκαιρος σήμερα ο Άρης Βελουχιώτης». Τι θέλεις να πει ο ποιητής με αυτό; Ότι χρειαζόμαστε έναν Άρη να ξεκινήσει αντάρτικο στο βουνό και να δολοφονεί νοικοκυραίους; Ό,τι και να ήθελε να πει πάντως από την άλλη πλευρά επικράτησε σιγή ιχθύος. Εδώ να μου πείτε κοτζάμ υποψήφιος δήμαρχος για να το παίξει τρέντι αποθέωσε τον Καπετάν Ερμή. Τα ίδια και τα ίδια λάθη. Δίχως ιδεολογική επικράτηση έναντι της Αριστεράς η Κεντροδεξιά θα είναι εις το διηνεκές μία ευχάριστη παρένθεση μέχρι να επανέλθει ξεκούραστη από την αντιπολίτευση η αριστερά. Λάθος έκανε ο πρωθυπουργός. Δεν είναι Χριστιανική η Αριστερά στην Ελλάδα. Ινδουιστική είναι αφού αντιμετωπίζεται από όλους ως ιερή αγελάδα.