Πολιτισμός

  Δημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2024

  Θα μπορούσε άραγε ποτέ μία αποτυχημένη προσπάθεια να θεωρηθεί ως μία καλή εξέλιξη; Να επιφέρει δηλαδή μεγαλύτερο καλό από μία επιτυχία; Η περίπτωση της συμμετοχής της χώρας μας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision ίσως να αποτελεί μία τέτοια περίπτωση. Και εξηγούμαι.

  Δημοσιεύτηκε: 14 Φεβρουάριος 2024

  Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις την προπαγάνδα γειτονικών κρατών μας και κυρίως των βορείων γειτόνων μας, αναφορικά με θέματα ιστορίας και ταυτότητας, δεν ταιριάζει σε ένα κράτος που σέβεται την ιστορία και την κληρονομιά του.

  Δημοσιεύτηκε: 25 Οκτώβριος 2023

  Ο Χρόνης Αηδονίδης γεννήθηκε στην Καρωτή Διδυμοτείχου και από μικρός μυήθηκε στα βυζαντινά ακούσματα λόγω του ιερέα πατρός του, αλλά και λόγω της δημοτικής παράδοσης που εκείνη την εποχή παρέμενε ζωντανή στην καθημερινότητα του ελληνικού λαού.

  Δημοσιεύτηκε: 23 Απρίλιος 2023

  Με την «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Πουτσίνι ξεκινά το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στις 1 Ιουνίου. Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην έννοια της Ελευθερίας, με συναυλίες κάθε λογής αλλά και την συνηθισμένη δόση «θεατρικής πρωτοπορίας».

  Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτώβριος 2019

  Όταν ο Ρένος Χαραλαμπίδης και ο Γιάννης Χριστόπουλος, παλιοί γνώριμοι του «Άβαλον των Τεχνών», δήλωσαν ότι ανεβάζουν μια παράσταση για αγνοημένους συνθέτες και ποιητές του Μεσοπολέμου, το πρώτο πράγμα που σκεφθήκαμε ήταν μια συνέντευξη μαζί τους.

  Δημοσιεύτηκε: 24 Οκτώβριος 2019

  Παρακολούθησα την πολυσυζητημένη ταινία «Τζόκερ». Ασυζητητί ακατάλληλη για ανηλίκους. Το ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι είναι πουριτανισμός πλέον άραγε; Όμως γιατί επέμεινε τόσο πολύ η Αριστερά να την δουν οι νέοι;

  Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλιος 2019
  Νίκολας Γκόμεζ Νταβίλα: Κορυφαίος παραδοσιοκράτης του 20ου αιώνα.
  Τ.Σ. Έλιοτ: Ένας ακόμα επαναστάτης συντηρητικός.
  Ίων Δραγούμης.
  Δημήτρης Ποταμίτης.

  Συνεχίζουμε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης με τον ποιητή Στάθη Κεφαλούρο, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για τον επαναστατικό συντηρητισμό, τον Ίωνα Δραγούμη και το νόημα του Εθνικισμού και το γιατί ο Νίκος Καρούζος είναι ο νέος μας εθνικός ποιητής.

  Δημοσιεύτηκε: 19 Ιούλιος 2019
  Ο Στάθης Κεφαλούρος με τον Γιώργο Πισσαλίδη.
  «Ο Αδάμ ονοματίζει τα ζώα» του Στάθη Κεφαλούρου από τις εκδόσεις «Λέμβος».
  Ο Στάθης Κεφαλούρος με τον Διονύση Σαββόπουλο.
  Λουί Φερντινάντ Σελίν (1894-1961).
  Νίκος Καρούζος: Ο νέος εθνικός μας ποιητής σύμφωνα με τον Κεφαλούρο.

  Είχαμε γνωριστεί σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κοινών φίλων. Ήξερα τα κείμενα του στην «Εστία» και το «Άρδην», αλλά και το ότι θεωρούσε τον εαυτό του Συντηρητικό. Με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου «Ο Αδάμ ονοματίζει τα ζώα» κανονίσαμε μια συνέντευξη.

  Δημοσιεύτηκε: 14 Ιανουάριος 2019

  Όσοι ήξεραν να επιλέγουν καλά ιστορικά βιβλία τον ήξεραν εδώ και δεκαετίες. Η υπογραφή Καργάκος σε οποιοδήποτε ιστορικό πόνημα αποτελεί εγγύηση ποιότητας, ακρίβειας, οξυδερκούς σύνθεσης των πληροφοριών που προσφέρουν οι πρωτογενείς πηγές.

  Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκέμβριος 2018

  Ο Πρόεδρος Μπους ήταν εκείνος που απροσδόκητα έκανε την αγαπημένη μας μουσική, την κάντρυ, «κουλ» πολύ πριν αυτή γίνει η καινούργια ποπ και η μόνη μουσική (μαζί με την σύγχρονη χριστιανική μουσική) που έμεινε ανέπαφη από την οικονομική κρίση.

  Σελίδες