Τίμα τον Γονέα 1 σου και τον Γονέα 2 σου

 • Δημοσιεύτηκε: 07 Μάρτιος 2019

  Κατά την διάρκεια κάποιας ομιλίας του το 2018 ο νεο-Βοναπάρτης πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι ένα από τα ζωτικά ζητήματα που αφορούν το δημογραφικό της Αφρικής είναι ότι η γονιμότητα δεν γίνεται κατ’ επιλογήν. «Πάντα λέω: Παρουσιάστε μου τις γυναίκες εκείνες που αποφάσισαν, ούσες απόλυτα μορφωμένες, να αποκτήσουν επτά, οκτώ ή εννιά παιδιά» πρόσθεσε.

  Στο twitter είχε λάβει πληρωμένη απάντηση από την Κάρεν Σαντόρουμ, σύζυγο του σχολιαστή του CNN και πρώην υποψήφιου προέδρου Ρικ Σαντόρουμ: «Προσευχήσου για τον πρόεδρο Μακρόν. Δεν έχει ιδέα για τι μιλάει. Τον λυπάμαι. Του λείπει τόσο μεγάλη χαρά στη ζωή! Είμαι η Κάρεν Σαντόρουμ, best seller συγγραφέας των “New York Times”, αλλά ο σημαντικότερος τίτλος μου είναι μητέρα! Εύχομαι να αποκτήσω περισσότερα παιδιά!»

  Απ’ ό,τι φαίνεται, πάντως, τον εκλεκτό των ελίτ, την «ελπίδα της Ευρώπης», δεν τον ενοχλεί μόνο η έννοια «μητέρα», αλλά και η έννοια «πατέρας». Στην γαλλική Βουλή ήρθε σχετική τροπολογία, όπου «για την αποφυγή διακρίσεων οι σχολικές εγγραφές, οι σχολικοί κατάλογοι, οι γονικές εξουσιοδοτήσεις και κάθε άλλο επίσημο έγγραφο που αφορά τα παιδιά θα περιλαμβάνει αποκλειστικά τις λέξεις «γονέας 1» και «γονέας 2»». Νομική ισότητα μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, σου λέει. Για να αισθάνεται δηλαδή μία μικρή μειονότητα άνετα με τον εαυτό της, αφού αποφασίσαμε ότι η υιοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια δεν είναι πείραμα στην πλάτη της κοινωνίας και αφού αφαιρέσαμε την ελεύθερη επιλογή από έναν ανήλικο να επιλέξει την κανονικότητα, επειδή σχετικοποιήσαμε την έννοια «κανονικότητα», αφαιρέσαμε από όλα τα επίσημα έγγραφα το φύλο.

  Όταν η ατζέντα των ελίτ είναι τέτοια, είναι φυσιολογικό πολιτικοί όπως ο Σαλβίνι να τους φαίνονται φασίστες. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η φυσική τάξη πραγμάτων είναι και αυτή φασιστική. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο υπεράσπισης της παραδοσιακής οικογένειας, δήλωσε ότι τα μελλοντικά έντυπα αναγνώρισης θα επαναφέρουν τη «μητέρα» και τον «πατέρα» αντί για τον «γονέα 1» και τον «γονέα 2». «Θα υπερασπιστούμε τη φυσική οικογένεια που βασίζεται στην ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας» πρόσθεσε. Σαν δεν ντρέπεται ο φασίστας.

  Τολμάει μάλιστα ο ανεκδιήγητος να προτείνει φορολογικές ελαφρύνσεις για τις οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και άλλων κινήτρων, για να γεννιούνται περισσότερα παιδιά στην Ιταλία. Όταν δε η ομοφοβία συνδυάζεται με την ξενοφοβία, τα πράγματα είναι άσχημα. Ανακοίνωσε ο Σαλβίνι ότι θα εφαρμόσει έναν φόρο ύψους 3% για τα χρήματα που αποστέλλονται στο εξωτερικό από μετανάστες στην Ιταλία για να υποβοηθηθεί η αποπληρωμή αυτών των προγραμμάτων. Και πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο μπορεί να αντέξει κανείς τέτοιο ρατσισμό...

  Λάθος εποχή γεννήθηκε ο κακομοίρης κυρ εισαγγελέας που ερωτεύτηκε παράφορα τον/την/το Τζένη Χειλουδάκη τον/την/το ωραία. Που να ήξερε ο καημένος ότι, εάν γεννιόταν στην εποχή μας, την εποχή της ανοιχτής κοινωνίας, το χούι του θα γιορταζόταν και το πιθανότερο είναι να γινόταν και πρόεδρος της ενώσεως. Ο/η/το Τζένη του θα δοξαζόταν ως εθνικός/η/ο σταρ και όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει την «κανονικότητα» της σχέσης τους θα δικαζόταν από εισαγγελείς που θα εφήρμοζαν τον αντιρατσιστικό νόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε σε κάποιον από τους δύο κάποια θεσμική θέση και η ΝΔ θα διαμαρτυρόταν ότι αποπροσανατολίζει την κοινωνία από τα Μνημόνια.