του Θωμά Τουσιάδη

  Δημοσιεύτηκε: 24 Απρίλιος 2012

  Αν και εδώ και πολλές δεκαετίες με διάφορους τρόπους ασχολούμαι με τα κοινά, για πρώτη φορά φέτος θα είμαι υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές. Πιστεύω ότι οι εκλογές που θα γίνουν σε 15 μέρες είναι οι πιο κρίσιμες από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έως σήμερα.

  Δημοσιεύτηκε: 27 Μάρτιος 2012

  κ. Περιφερειάρχα,

  Για σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει καλέσει σε σύσκεψη τους Περιφερειάρχες και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες στην οποία θα συζητηθούν οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στην χώρα μας και το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του. Πρώτη ενέργεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος κατά τον κ. Υπουργό, η δημιουργία χώρων (στρατοπέδων) φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

  Δημοσιεύτηκε: 12 Μάρτιος 2012

  Έπρεπε το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο για να αρχίσει κάτι να κινείται. Δημιουργούνται κινήσεις πολιτών σε συνεργασία με παραγωγούς και κτηνοτρόφους προκειμένου να διατίθενται αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα σε πόλεις της Ελλάδας απ' ευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές χωρίς την διαμεσολάβηση μεσαζόντων.

  Δημοσιεύτηκε: 02 Ιανουάριος 2012

  Το 2011 πέρασε. Μία χρονιά διαφορετική. Ίσως η χειρότερη μεταπολεμική χρονιά στην Ελλάδα. Το πολιτικό κατεστημένο της Μεταπολίτευσης έφερε την χώρα στην σημερινή τραγική κατάσταση. Ένα κατεστημένο που σε συνεργασία με τα μέσα ενημερώσεως (μεγαλοεκδότες και δημοσιογράφους) επί τόσα χρόνια δημιούργησε ένα τεράστιο, άχρηστο, αντιπαραγωγικό, πελατειακό κράτος, που τώρα καταρρέει συμπαρασύροντας όμως στην καταστροφή και την Ελληνική κοινωνία.

  Δημοσιεύτηκε: 29 Δεκέμβριος 2011

  Πριν από λίγες μέρες πέθαναν δύο ξένοι πολιτικοί ηγέτες. Ο πρώην Πρόεδρος της Τσεχοσλοβακίας Βάτσλαβ Χάβελ και ο Πρόεδρος της Βόρειας Κορέας (Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας) Κιμ Γιονγκ Ιλ. Η εφημερίδα του ΚΚΕ «Ριζοσπάστης» σχολίασε τον θάνατό τους.

  Δημοσιεύτηκε: 13 Δεκέμβριος 2011

  Σε ένα καθεστώς ελευθερίας και ελεύθερης οικονομίας όλοι θέλουν και μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον, γιατί σε ένα καθεστώς ελευθερίας όλοι οι πολίτες μπορούμε και πρέπει να καθορίζουμε το μέλλον μας. Σήμερα χρειάζεται υπευθυνότητα για να ελπίζουμε στην σωτηρία και την πρόοδο της χώρας, πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο λαϊκισμός, να σταματήσουν κάποιοι να σκέφτονται το πολιτικό κόστος, το συμφέρον της παράταξης, το συμφέρον του κόμματος ή το προσωπικό συμφέρον.

  Δημοσιεύτηκε: 15 Οκτώβριος 2011

  Επί χρόνια τώρα τα κόμματα του μεταπολιτευτικού κατεστημένου εκμεταλλεύονταν μαθητές και σπουδαστές για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Κύριος μοχλός πιέσεως προς την εκάστοτε κυβέρνηση οι καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων. Θύμα κάθε φορά οι μαθητές και γενικότερα η Παιδεία. Καταστάσεις τραγικές, τα προβλήματα πολλά και μεγάλα, το επίπεδο της Παιδείας απαράδεκτο, όμως οι καταλήψεις δεν λύνουν τα προβλήματα τα επιδεινώνουν.

  Δημοσιεύτηκε: 10 Σεπτέμβριος 2011

  Γεώργιος Γεωργαλάς: Η κρίση της καταναλωτικής κοινωνίας, εκδόσεις «Βίπερ», 1971. Μια εξαιρετική ανάλυση-ερμηνεία της σύγχρονης κοινωνίας με τα προβλήματά της. Ανάλυση των αιτιών της δημιουργίας των προβλημάτων και προτάσεις για το ξεπέρασμά τους Ένα βιβλίο που σε κάνει να σκεφτείς πολύ.

  Δημοσιεύτηκε: 12 Ιούλιος 2011

  Επιβεβαιώθηκε αυτές τις μέρες ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία «λαϊκή» «σοσιαλιστική» «δημοκρατία» στην Ευρώπη. Ο «υπαρκτός σοσιαλισμός» κατέρρευσε πριν από 20 χρόνια, παντού πλην Ελλάδος.

  Δημοσιεύτηκε: 02 Δεκέμβριος 2010

  Μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, βάση των οποίων ο συνδυασμός « Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος» εκλέγει δύο περιφερειακούς συμβούλους, στην Εύβοια τον Νίκο Παπανδρέου και στην Φθιώτιδα τον Θωμά Τουσιάδη, και αφού ευχαριστήσω τους συντοπίτες μου που με την ψήφο τους συνέβαλαν στην εκλογή μου θα ήθελα να καταθέσω τις πρώτες μου σκέψεις ως εκλεγμένος πλέον Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος.

  Σελίδες