του Παναγιώτη Παπαθανασίου

  Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκέμβριος 2008

  Tο γεγονός του θανάτου του δεκαπεντάχρονου «αντιεξουσιαστή», όπως με αφέλεια τον αποκαλούν οι ημιμαθείς δημοσιογράφοι, δείχνει για άλλη μία φορά την παθογένεια αυτής της κοινωνίας. Ξεκινώντας από το ίδιο το γεγονός κατά το οποίο ο αστυνομικός έκανε χρήση του νόμιμου δικαιώματος του να πυροβολήσει κρίνοντας ότι απειλείται η σωματική του ακεραιότητα, και άσχετα από τις πραγματικές συνθήκες που μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο παραμένουν αδιευκρίνιστες και που ασφαλώς έχουν την δική τους σημασία, η πραγματική είδηση παραμένει μία.

  Δημοσιεύτηκε: 22 Μάρτιος 2007

  Κυρίαρχο θέμα στα ειδησεογραφικά δελτία των τελευταίων ημερών αποτελούν οι συγκρούσεις της Αστυνομίας με φοιτητές και αναρχικούς. Η χώρα, ανάμνηση κράτους, ολισθαίνει προς την ασυδοσία και την ακυβερνησία, όπου ο καθένας, ειδικά αν ανήκει στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, μπορεί με σχετική ατιμωρησία να κάνει οτιδήποτε.

  Δημοσιεύτηκε: 02 Μάρτιος 2007

  Η ενδελεχής εξέταση των πραγμάτων και η εύρεση των αιτίων πίσω απο τα γεγονότα υπήρξε απο την απώτατη αρχαιότητα η επιτομή της ελληνικής σκέψης. Σήμερα η ελληνική σκέψη νοσεί σε τέτοιο σημείο, ώστε όχι μόνο να απουσιάζει ο χαρακτηρισμός «ελληνική», αλλά πλέον και αυτή η ίδια. Στον νευραλγικό τομέα της Άμυνας, που θα έπρεπε να είναι το σπουδαιότερο μέλημα των πολιτικών της μεταπολίτευσης, τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα.