του Δημήτρη Γκίκα

  Δημοσιεύτηκε: 24 Ιούλιος 2013

  Αν υπήρχε ποτέ σοβαρή πολιτική ανάλυση σε αυτόν τον τόπο, έχει χαθεί προ πολλού. Διαβάζοντας κυριακάτικες εφημερίδες, αυτό που αποκομίζω είναι εν περιλήψει το εξής: Οι Έλληνες είμαστε επαρχιώτες, στερούμενοι πολιτισμικού βάθους και πολιτικού ύψους, σκεφτόμαστε με κριτήρια κουτόβλαχου της δεκαετίας του '80 και είμαστε παιδευτικά υποβαθμισμένοι (το τελευταίο, μάλιστα το επικαλούνται ακαδημαϊκοί, οι κατεξοχήν δηλαδή υπεύθυνοι για την κατάντια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα).

  Δημοσιεύτηκε: 06 Ιούλιος 2013

  Η απόφαση της κυβέρνησης της Τρόικας να βάλει τέλος στην ελληνική στρατιωτική (αμυντική) βιομηχανία αποτελεί μία ακόμα ένδειξη όχι μόνο της πολιτικής ένδειας, αλλά και του ξεπουλήματος των εκφραστών της. Μετά την δήλωση του Στουρνάρα σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο ότι δεν έχει πρόβλημα να πουληθούν μαρίνες και λιμάνια της χώρας μας σε Τούρκους επιχειρηματίες, ήλθε και η απαξίωση της εγχώριας παραγωγής σε στρατιωτικό υλικό, την ίδια ώρα μάλιστα που οι Τούρκοι προσεγγίζουν το 50% σε ίδια συμμετοχή τους στις ανάγκες στρατιωτικού εξοπλισμού!

  Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούνιος 2013

  Αξιότιμοι κύριοι συντάκτες,

  Με πολύ προσοχή διάβασα την συνέντευξη του Ακμπάρ Αχμέντ, καθηγητή Ανθρωπολογίας στο φύλλο σας της 23 Ιουνίου του τρέχοντος. Παραβλέποντας κριτικές που αφορούν στον Μπους και τον Ομπάμα (προφανώς αντανακλούν κομματικές προτιμήσεις), εντύπωση μου έκανε η σύγχυσή του στην χρήση πολλών εννοιών.

  Δημοσιεύτηκε: 22 Μάιος 2013

  Με την ευκαιρία της δράσης του Εθνικού Μετώπου την ερχομένη Κυριακή ενάντια στην δημιουργία του μουσουλμανικού ναού που προωθείται, θα ήθελα να ξεκαθαριστούν ορισμένα ζητήματα.

  Δεν θέλουμε ένα τζαμί στην Αθήνα. Όχι διότι είμαστε μισαλλόδοξοι, ζηλωτές, φονταμενταλιστές ή απλώς αντιμουσουλμάνοι.

  Δημοσιεύτηκε: 05 Μάιος 2013

  Η προαναγγελθείσα διανομή φαγητού σε Έλληνες αναξιοπαθούντες από την Χρυσή Αυγή στο κέντρο της Αθήνας αποτέλεσε σημείο αναφοράς κατά την Μεγάλη Εβδομάδα. Όχι τόσο η ίδια η διανομή, όσο η δήλωση του δημάρχου Αθήνας κ. Καμίνη ότι θα παρεμποδίσει με κάθε τρόπο την διανομή, την οποία μάλιστα αποκάλεσε «συσσίτιο μίσους».