του Δημήτρη Παπαγεωργίου

  Δημοσιεύτηκε: 09 Σεπτέμβριος 2023

  Η νομοθετική ρύθμιση που έρχεται σίγουρα δεν αφορά κάποιες πραγματικές ανάγκες στην κοινωνία, δεν αφορά ούτε καν τα «θέλω» των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά όλους τους υπολοίπους οι οποίοι υποχρεώνονται να τους αναγνωρίσουν ως «οικογένεια».

  Δημοσιεύτηκε: 24 Σεπτέμβριος 2022

  «Ξεκάθαρη και σοβαρή παρατήρηση» μας πληροφόρησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ότι έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ στον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για τις δηλώσεις του περί «τουρκικής» μειονότητας.

  Δημοσιεύτηκε: 26 Μάρτιος 2022

  Οι «διεθνείς εξελίξεις» έχουν πλέον αποκτήσει χαρακτηριστικά κουκλοθέατρου. Τουλάχιστον πέντε φίλοι μου, μου έλεγαν από όταν ξεκίνησε η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου να γεμίσω το αμάξι, διότι «μπορεί να γινόταν κανένα μπαμ» στην Σαουδική Αραβία και να πάρουν ξανά οι τιμές την ανιούσα.

  Δημοσιεύτηκε: 05 Μάρτιος 2022

  Μιλούσαμε με τον καθηγητή Γ. Φίλη για τα της Ουκρανίας και κάποια στιγμή η κουβέντα ήλθε στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και του περίφημου αγωγού East Med, για τον οποίο τόσα πολλά έχουν γραφεί το τελευταίο διάστημα.

  Δημοσιεύτηκε: 26 Φεβρουάριος 2022

  Το γνωστό συνδικαλιστικό τρικ «να μαζευτούμε παιδιά να κάνουμε μια επιτροπή να το συζητήσουμε» θυμίζει η αντίδραση της ΕΕ στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ψάχνουν να βρουν αυτό τον «κάποιον» που θα κάνει κάτι για να σταματήσει αυτό που γίνεται.

  Δημοσιεύτηκε: 22 Ιανουάριος 2022

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου προξένησε την εβδομάδα που πέρασε μια ιδεολογική τοποθέτηση που έκανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος με ανάρτησή του στο twitter. Έγραψε συγκεκριμένα πως «τελευταία ακούω συχνά να χρησιμοποιείται η έκφραση «νέος πατριωτισμός». Πιστεύω ότι είναι αδόκιμη, ίσως και προβληματική. Ο πατριωτισμός είναι ένας. Ούτε παλιός, ούτε νέος. Για ν’ αποδοθεί το εννοούμενο με το «νέος», είναι προτιμότερος και ακριβής ο όρος «σύγχρονος πατριωτισμός»».

  Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκέμβριος 2021

  Μιλώντας την Πέμπτη που μας πέρασε, στην διαδικτυακή εκπομπή Right2theBone με τον καθηγητή Γεώργιο Φίλη, άριστο αναλυτή των διεθνών σχέσεων, στην κουβέντα ήλθε το ζήτημα της αποστολής των Ελληνικών Δυνάμεων στο Σαχέλ.

  Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκέμβριος 2020

  Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται σιγά-σιγά να εξοικειώνεται με την ιδέα συμμετοχής σε μια πολυμερή συνδιάσκεψη για το μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου. Μία σκέψη που αρχικά κατατέθηκε από τον Ταγίπ Ερντογάν.

  Δημοσιεύτηκε: 21 Νοέμβριος 2020

  Προφανώς υπάρχουν πολλά διδάγματα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από όσα συνέβησαν στον Καύκασο και από την ήττα της Αρμενίας. Είμαι βέβαιος ότι εξίσου πολλά διδάγματα υπάρχουν και σε επίπεδο πολιτικής και διπλωματίας.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Νοέμβριος 2020

  Οι εν Ελλάδι οπαδοί του Μακρόν ξετρελάθηκαν με την απόφαση κάποιων δημάρχων πόλεων της Γαλλίας να προβάλουν τα - όντως προσβλητικά - για το Μωάμεθ σκίτσα σε δημόσια κτίρια. Δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους.

  Σελίδες