του Ηλία Πολατίδη

  Δημοσιεύτηκε: 09 Μάρτιος 2013

  Όπως είδαμε στο προηγούμενο μέρος του άρθρου, η ΕΟΚ ήταν ένας συμβιβασμός μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας με ρίζες στην εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του καθεστώτος του Βισύ. Τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών και η προσπάθειά τους να έχουν ρόλο στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι παρά την πίεση του Σοβιετικού μπλοκ, οδήγησαν στην σύμπηξη του συνασπισμού και στην σταδιακή διεύρυνσή του με κράτη-δορυφόρους.

  Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβρουάριος 2013

  Με αφορμή τα μνημόνια και τον «κίνδυνο» εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ έχουν ενταθεί οι φωνές που μιλούν με πάθος υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Επιχειρηματολογούν ότι καμία απαιτούμενη θυσία δεν δύναται να είναι αποτρεπτική διότι το ευρωπαϊκό όραμα είναι ο υπέρτατος εθνικός στόχος.

  Δημοσιεύτηκε: 26 Δεκέμβριος 2012

  Η κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Α.Ε.) έχει μετατραπεί σε απλό μεταφραστή των οδηγιών του ξένου παράγοντα. Με διαδικασίες κινούμενες στα όρια της συνταγματικότητας, κατόρθωσε να περάσει με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες το σύνολο των μέτρων που εκόμισε ο «εκσυγχρονιστής» υπουργός κ. Στουρνάρας (πρώην ΚΝΕ). Παρ' όλες βέβαια τις θυσίες, η πολυπόθητη δόση δεν ήρθε κατ' αρχάς, απογοητεύοντας ακόμη και τον οσφυοκάμπτη πρωθυπουργό, ο οποίος τόλμησε να ψελλίσει κάποια δυσαρέσκεια για την τρόικα και τους «εταίρους».

  Δημοσιεύτηκε: 28 Απρίλιος 2012

  Φίλες και φίλοι,

  Στις προηγούμενες εκλογές με τιμήσατε με την ψήφο σας και με αναδείξατε ως έναν από τους εκπροσώπους σας στην Βουλή των Ελλήνων. Εκεί έδωσα μάχες για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά και του νομού μας. Με ερωτήσεις και ομιλίες, ανέδειξα εθνικά και τοπικά θέματα. Αντιστάθηκα στην παραχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια και σε υποχωρήσεις στα άλλα εθνικά θέματα.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Μάρτιος 2010

  Αγαπητή κα Δραγώνα,

  Έγινα παραλήπτης της από 8/1/2010 επιστολής σας. Στην επιστολή αυτή ισχυρίζεστε ότι έχετε πέσει θύμα αδίκων επιθέσεων από κομματικά στελέχη και βουλευτές διότι οι αποδιδόμενες σε εσάς θέσεις για το θέμα της Πατρίδος που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επίσης παραθέτετε αποσπάσματα από το βιβλίο «Τι είναι η πατρίδα μας; Εθνοκεντρισμός στην εκπαίδευση» το οποίο συνυπογράφετε, προκειμένου να αποδείξετε την παραποίηση των απόψεών σας από τα δημοσιευόμενα στο Διαδίκτυο.

  Δημοσιεύτηκε: 10 Σεπτέμβριος 2009

  Μόνιμο θέμα των οικονομικών και μη στηλών τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει το θέμα της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει την παγκόσμια οικονομία. Οι αναλύσεις για τα αίτια, τις επιπτώσεις, αλλά και οι προβλέψεις για το μέλλον ποικίλουν με κύριες μεταβλητές τις πολιτικές, οικονομικές και φιλοσοφικές θεωρήσεις των αναλυτών. Βασικό ερώτημα είναι πότε θα λήξει αυτή η κρίση και ακόμη αν αυτή είναι αποτέλεσμα κακών χειρισμών ή δυσμενών συμπτώσεων ή είναι συστημική.

  Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβρουάριος 2008

  Σταχυολογούμε από κυριακάτικη εφημερίδα: "Σιωπηρά, άλλα de facto, η ελληνική κυβέρνηση παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία αποδεχόμενη σταδιακά την θέση των ΗΠΑ ότι τα Ίμια δεν αποτελούν ελληνικό έδαφος. Από την μια η Άγκυρα συνεχίζει τους τσαμπουκάδες σε βάρος των Ελλήνων ψαράδων, διαμαρτύρεται για τις δήθεν παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων στις βραχονησίδες "Καρντάκ" και προσφέρει προστασία στους μουσουλμάνους της Θράκης διαβεβαιώνοντας ότι φροντίζει για την ασφάλεια τους.