του Θεοδόση Αθανασά

  Δημοσιεύτηκε: 14 Ιανουάριος 2015

  Είναι εύκολο να κάνει κριτική κάποιος σήμερα στην Νέα Δημοκρατία για το τι έκανε ή παρέλειψε να κάνει στα δύο χρόνια διακυβέρνησής της και να της ρίχνει τις ευθύνες για ό,τι κακό έχει συμβεί στον τόπο μας. Για να δούμε όμως τι σταυρό κουβάλαγε αυτή η παράταξη όλο αυτό το διάστημα:

  Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούνιος 2011

  Τους τελευταίους μήνες ακούγονται άναρθρες κραυγές από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους, περί ξεπουλήματος των ασημικών του Έθνους μας στους ξένους τοκογλύφους. Βέβαια οι τοκογλύφοι αυτοί μας δανείζουν με 4% επιτόκιο, ενώ στις ηρωικές εποχές της λαϊκής εξουσίας του πρώιμου Παπανδρεϊσμού και Καραμανλισμού το Ελληνικό Δημόσιο πλήρωνε τους πιστωτές του με επιτόκια της τάξης του 10%, 15% και 20%.

  Η κατάσταση σήμερα είναι η εξής:

  Δημοσιεύτηκε: 10 Μάρτιος 2011

  Οι Έλληνες πολιτικοί για μια ακόμη φορά απέδειξαν ότι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Μόλις ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας κατά 3 βαθμίδες, άρχισαν όλοι να τα βάζουν μαζί του κατηγορώντας τον για σενάρια συνομωσίας εναντίον της χώρας μας.

  Δημοσιεύτηκε: 06 Μάρτιος 2011

  Κλείνουμε σχεδόν ένα χρόνο από τότε που ανακαλύψαμε ότι «δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Ευτυχώς βέβαια για εμάς, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα για να αποφύγει τριγμούς και παράλληλες απώλειες, παρόμοιες με εκείνες που δημιουργήθηκαν από την κατάρρευση της Lehman Brothers, έστησε ένα πρωτόγνωρο, στα ιστορικά χρονικά, μηχανισμό στήριξης 110 δις ευρώ με τον οποίο πορευόμαστε εδώ και κάποιους μήνες.

  Δημοσιεύτηκε: 30 Δεκέμβριος 2010

  Η σημερινή οικονομική κρίση για την χώρα μας κινδυνεύει να εξελιχθεί σε εθνική καταστροφή χειρότερη από αυτή του 1922! Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ή σε οποιαδήποτε άλλη ιστορική στιγμή, παρόμοια εξέλιξη θα έφερνε τα πάνω κάτω στην πολιτική ζωή. Δυστυχώς στην Πατρίδα μας, ο λαός δεν έχει πάρει χαμπάρι το τι έγινε κι έχει σχεδόν πεισθεί ότι για όλα φταίνε κάποιες σκοτεινές δυνάμεις στο εξωτερικό...

  Δημοσιεύτηκε: 01 Δεκέμβριος 2010

  Τους τελευταίους μήνες έχει αναπτυχθεί στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο, ένας έντονος διάλογος σχετικά με την θέση του ΛΑ.Ο.Σ. για την υπερψήφιση του Μνημονίου. Η συζήτηση αυτή έχει αποπροσανατολίσει πολλούς Έλληνες πατριώτες, οι οποίοι αντί να καταγγέλλουν όσους έφεραν την χώρα σε αυτό το χάλι, έστρεψαν τα βέλη τους εναντίον των εκπροσώπων του χώρου στην Βουλή για την ψήφο τους αυτή. Πολλοί μάλιστα από αυτούς έφθασαν σε σημείο να αποχωρήσουν από το κόμμα.

  Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλιος 2010

  Τις τελευταίες εβδομάδες πυκνώνουν συνέχεια οι φωνές για τα άδικα μέτρα του μνημονίου με το ΔΝΤ, για την προδοτική στάση αυτών που στήριξαν τα μέτρα και τα διάφορα τραγικά που θα συμβούν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Το τραγικό είναι ότι η κριτική αυτή προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους που ευθύνονται για το χάλι που έχει βρεθεί η χώρα μας. Γι' αυτό και τους αξίζει ο τίτλος των παπατζήδων.

  Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2010

  Το τελευταίο εξάμηνο, το θέμα των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού και συζητήσεων στο σύνολο σχεδόν των διεθνών ΜΜΕ, της παγκόσμιας οικονομικής διανόησης και των διαφόρων πολιτικών ελίτ. Δυστυχώς η ενημέρωση του ελληνικού λαού πάνω στο ζωτικό αυτό θέμα είναι ελλιπής, και περιορίζεται σε φθηνές λαϊκίστικες κορόνες στα τηλεοπτικά παράθυρα και τον γνωστό ξύλινο λόγο των πολιτικών, οι οποίοι, στην πλειονότητά τους, φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από αυτά που συμβαίνουν.

  Δημοσιεύτηκε: 09 Οκτώβριος 2009

  Τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 είναι καταλύτης σημαντικών εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Είναι αλήθεια, ότι οι διαφορές σε επίπεδο ποσοστών των κομμάτων είναι εντυπωσιακές. Τί συμβαίνει όμως αν κοιτάξει κανείς την εικόνα στις μετακινήσεις ψηφoφόρων;

  Μια πρώτη σημαντική παρατήρηση είναι η αύξηση της αποχής:

  Δημοσιεύτηκε: 24 Απρίλιος 2009

  Η πρόσφατη χρηματο-οικονομική κρίση αλλά και η αλλαγή ηγεσίας στον Λευκό Οίκο, έχουν προκαλέσει τρομερές αλλαγές στο αμερικανικό χρηματο-οικονομικό σύστημα.

  Σελίδες