του Μιχάλη Χάνδακα

  Δημοσιεύτηκε: 22 Ιούνιος 2010

  Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Αντώνης Σαμαράς. Προχθές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, προκειμένου να ανυψώσει το ηθικό των βουλευτών του, έδωσε άφεση αμαρτιών στο τεμπέλικο παιδί, που μέχρι πρότινος ήταν βαρίδι για την ΝΔ, ενώ έφτασε στο σημείο να απονείμει τα εύσημα και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του.

  Δημοσιεύτηκε: 14 Ιανουάριος 2010

  Και κερατάς και δαρμένος. Μιλάμε για πλήρη ευνουχισμό της Αστυνομίας μας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον κ. Χρυσοχοΐδη με αφορμή την... «κακοποίηση» από αστυνομικούς του Α.Τ. Ακροπόλεως, Χιλιανού μετανάστη. Ένας επικίνδυνος κακοποιός που έφαγε κατά το κοινώς λεγόμενο, μερικές ψιλές, ενώ είχε συλληφθεί επειδή απειλούσε να σκοτώσει με μαχαίρι στο κέντρο της Αθήνας έναν πολίτη (ποιος ξέρει πόσους ακόμα έχει απειλήσει ή μαχαιρώσει) μετατράπηκε ξαφνικά σε θύμα αδίστακτων, θερμοκέφαλων, ρατσιστών αστυνομικών.

  Δημοσιεύτηκε: 26 Μάρτιος 2008

  Δεν πολυαρέσουν, μαθαίνουμε στην κυβέρνηση, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων βάσει των οποίων ο ελληνικός λαός θέλει συγκυβέρνηση δύο κομμάτων κατά το γερμανικό μοντέλο. Η γραμμή που δίνει σε κυβερνητικά και κομματικά στελέχη είναι να στείλουν το μήνυμα στο εκλογικό σώμα ότι δεν πρόκειται να σεβαστούν την εντολή του στις επόμενες εκλογές, καθώς δεν δέχονται συνεργασία με κανένα κόμμα στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Δηλαδή προειδοποιεί-απειλεί από τώρα ο κ.

  Δημοσιεύτηκε: 18 Ιανουάριος 2008

  Οι σαμουράι έκαναν χαρακίρι (αυτοκτονούσαν) όταν θεωρούσαν ότι είχαν υποπέσει σε κάποιο ηθικό παράπτωμα, ότι είχαν παραβιάσει τους κανόνες της εντιμότητας, της εμπιστοσύνης, της ηθικής, του κώδικα τιμής. Πόσοι όμως από τους εκατομμύρια παρανομούντες σε όλο τον πλανήτη έχουν την ευθιξία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και παίρνουν την απόφαση να προβούν στο απονενοημένο διάβημα δίνοντας τέλος στη ζωή τους;

  Δημοσιεύτηκε: 10 Ιανουάριος 2008

  Εμείς τα γράφαμε τα τελευταία χρόνια για όσα περίεργα συμβαίνουν στην Κυνόσουρα και στην Πούντα, τον ιστορικό χώρο των Αμπελακίων της Σαλαμίνας, αλλά δεν ίδρωνε το αυτί κανενός. Τώρα, μετά την πτώση Ζαχόπουλου από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας του, άνοιξε η όρεξη για αποκαλύψεις.

  Δημοσιεύτηκε: 14 Δεκέμβριος 2007

  6 δισ. ευρώ κέρδισαν φέτος οι τράπεζες στην Ελλάδα, που τις έφεραν στην κορυφή της κερδοφορίας στην Ευρώπη. Αντισταθείτε, μην τους βάζετε συνεταίρους στην πνοή σας, στο μέλλον των παιδιών μας. Μέσα από το σημείωμα της εβδομάδας θέλω να στείλω ένα μήνυμα, να χτυπήσω το καμπανάκι σε όλους όσοι προσανατολίζονται και φέτος στη «λύση» του εορτοδανείου για να περάσουν με κάποια οικονομική άνεση τις μέρες των Χριστουγέννων κάνοντας ψώνια ή ταξιδεύοντας στο εξωτερικό.

  Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμβριος 2007

  Λένε ότι στις δύσκολες στιγμές για το έθνος ξεχωρίζουν οι αρχηγοί, οι ήρωες και οι πατριώτες. Τον Παύλο Μελά άκουσα να τον αναφέρει για πρώτη φορά ο δάσκαλός μου στην Δ' τάξη του Δημοτικού (1969-1970). Η ταινία «Παύλος Μελάς», υπερπαραγωγή για την εποχή της, χάραξε αυτό το όνομα στη μνήμη μου όταν κάποιο πρωινό όλα τα παιδιά του σχολείου την παρακολουθήσαμε στο «Σινέ Καλιφόρνια» στον Πειραιά.

  Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμβριος 2007

  Άλλαξε η πολιτική ατζέντα μετά την είσοδο του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, άλλαξε και η τακτική της κυβέρνησης. Παρόλο που η κυβερνώσα παράταξη δείχνει άνετη, τελικά το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη μάλλον την χορεύει στο ταψί με τον ασφυκτικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που της ασκεί. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού επαγρυπνεί και εργάζεται σκληρά για να μην περνάει τίποτα στα ψιλά, να μην γίνεται τίποτα στα μουλωχτά, να μην μπαίνει τίποτα "αμαρτωλό" στο συρτάρι.

  Δημοσιεύτηκε: 08 Νοέμβριος 2007

  Παναγιώτη Θεοδωρακίδη γνωριστήκαμε το 2006. Αρχές του 2007 προκάλεσες μια τυχαία συνάντησή μας σε κάποιο φιλικό σπίτι κάπου στην Κοκκινιά. Ο λόγος ήταν ένας. Ήθελες να διαπιστώσεις αν σοβαρολογούσα ότι θα είμαι υποψήφιος στη Β' Πειραιά. Ήταν η εκλογική περιφέρεια που είχες επιλέξει να κατέβεις ως υποψήφιος βουλευτής. Μετά την σύντομη συνάντησή μας και αφού διαπίστωσες την πεποίθησή μου για την κάθοδό μου στην ίδια με σένα περιφέρεια, μου ανακοίνωσες ότι αποχωρείς από τη Β' Πειραιά. Ήσουν στρατιωτικός. Αυτή η άτακτη φυγή, ξέρεις πώς λέγεται στη γλώσσα σας!

  Δημοσιεύτηκε: 02 Νοέμβριος 2007

  Ποιος ανταποκρίνεται στο χρέος του; Αυτός που φυγομαχεί ή αυτός που μένει για να πολεμήσει; Αυτός που εγκαταλείπει τα όπλα για να στηθεί μπροστά στις κάμερες έξω από το Κοινοβούλιο και να καταγγείλει ή αυτός που δίνει τη μάχη μέσα με όλες του τις δυνάμεις για να εμποδίσει την επέλαση του «εχθρού» και την λεηλασία των κεκτημένων του; Κάποιοι τις τελευταίες μέρες βιάστηκαν να αυτοεπιβεβαιωθούν για να δικαιολογήσουν τη λαλίστατη παρουσία τους ως ειδικών και επαϊόντων, όταν προεκλογικά διατείνονταν πως δεν είναι επιβεβλημένη η παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ.

  Σελίδες