του Χρήστου Τσιόλα

  Δημοσιεύτηκε: 12 Ιούνιος 2012

  Το τελευταίο περιστατικό με τα μπουγελώματα και τις σφαλιάρες σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση, ανέδειξαν με τον πιο εμφανή τρόπο την μικρότητα και την ανεπάρκεια του πολιτικού κατεστημένου της χώρας. Μια ανεπάρκεια που δεν περιορίζεται μόνο στην λήψη σοβαρών πολιτικών αποφάσεων, για να αρθούν τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα (που το ίδιο το πολιτικό κατεστημένο της χώρας δημιούργησε), αλλά, δυστυχώς για την Πατρίδα, βλέπουμε αυτό το κατεστημένο να ωθεί τον λαό μας σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα.

  Δημοσιεύτηκε: 30 Ιανουάριος 2012

  Ένα αφιέρωμα για τον ελληνικό εμφύλιο, μέσα από την «ματιά» του ελληνικού κινηματογράφου διοργανώνεται από τις 9 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Διοργανωτές η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, τα Αρχεία της Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, η Διεύθυνση του μουσείου-αρχείου της ΕΡΤ και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα υπάρχουν «στρογγυλές τράπεζες» συζητήσεων, και θα προβληθούν ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που αναφέρονται στην περίοδο του '46-'49.

  Δημοσιεύτηκε: 29 Ιανουάριος 2012

  Σαν σήμερα στις 29 Ιανουαρίου του 1941 απεβίωσε ο Ιωάννης Μεταξάς. Ένας πραγματικός εθνικός ηγέτης, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην νεώτερη ελληνική ιστορία.

  Δημοσιεύτηκε: 26 Ιανουάριος 2012

  Πελώριες ηλιακές κηλίδες εκτοξεύτηκαν προς την γη με άμεσο κίνδυνο για τις επικοινωνίες, και πρόκληση απίθανων φυσικών καταστροφών, στην Σαχάρα της Αλγερίας χιόνισε, στην Σαντορίνη το νερό της θάλασσας ζεστάθηκε και έχουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα, το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει φέτος, οι Ρώσοι ετοιμάζονται για πόλεμο, και ο Βασίλειος Κωστέτσος διαπρέπει στο «Dancing on Ice». Το μέλλον αρχίζει να φαίνεται πράγματι σκοτεινό και αβέβαιο.

  Δημοσιεύτηκε: 23 Ιανουάριος 2012

  Με «μακελειό» απείλησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε περίπτωση που «πειραχτεί» ο Γιώργος Παπανδρέου. Τελικά, κανείς από το πολιτικό κατεστημένο δεν φαίνεται να καταλαβαίνει το τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Το «μακελειό» που απειλητικά θέτει ο κ. Λοβέρδος απλά δεν απασχολεί κανέναν από τους Έλληνες πολίτες, με εξαίρεση ίσως κάποιους αμετανόητους ΠΑΣΟΚους, που αντιμετωπίζονται συνήθως από τις τοπικές κοινωνίες ως γραφικοί, και χρήζοντες ιατρικής βοηθείας.

  Δημοσιεύτηκε: 22 Ιανουάριος 2012

  Μιλάμε συχνά για τα μνημεία της πατρίδας μας που δεν αξιοποιούνται, που παραμελούνται, και που δεν συντηρούνται. Συνήθως όταν μιλάμε για ιστορικά μνημεία, το μυαλό μας πάει στις αρχαιότητες ή στα βυζαντινά κάστρα. Και όμως, υπάρχουν και κάποια άλλα μνημεία, της νεώτερης ιστορίας μας όμως, που καταστρέφονται κάθε μέρα που περνά, και που κανείς δεν σκέφτηκε ποτέ να προστατέψει στοιχειωδώς.

  Δημοσιεύτηκε: 21 Ιανουάριος 2012

  Παρακολουθήσαμε προχθές, από την κρατική τηλεόραση, την εκπομπή «Η μηχανή του Χρόνου» του κ. Βασιλόπουλου. Θέμα της εκπομπής τα «Δεκεμβριανά» του 1944. Ένας μήνας (ο Δεκέμβριος του '44) που σημάδεψε την νεώτερη ιστορία του ελληνικού κράτους, που σημάδεψε τον ελληνικό λαό.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Ιανουάριος 2012

  Αρχές της δεκαετίας του '80. Ο «λαοπρόβλητος» ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ κυριαρχούν στον Θεσσαλικό κάμπο. Είναι η εποχή της ανεμελιάς και των «πακέτων στήριξης», η εποχή της «αλλαγής» και των «οραμάτων», η εποχή του Κιλελέρ και των αγροτικών συνεταιρισμών. Είναι η εποχή της «μετάλλαξης» του αγρότη σε δημόσιο υπάλληλο. Παράλληλα είναι και η εποχή των πολιτισμικών αλλαγών της υπαίθρου. Αλλαγών εμπνεύσεως και αισθητικής ΠΑΣΟΚ.

  Δημοσιεύτηκε: 04 Ιανουάριος 2012

  Πριν από λίγα χρόνια, τέτοιες μέρες, οι αγρότες της Θεσσαλίας ήταν για μια ακόμη φορά στους δρόμους. Οι οδικοί κόμβοι γύρω από την Λάρισα, και τα Τέμπη γνώριζαν πάλι ημέρες «δόξας». Η τσίκνα από τα λουκάνικα που ψήνονταν, η μυρωδιά του τσίπουρου, τα δημοτικά τραγούδια που ακούγονταν από τα μεγάφωνα, έδιναν μια ξεχωριστή νότα στην όλη κινητοποίηση. Φυσικά τα διάφορα «μπλόκα» είχαν διαφορετικούς στόχους.

  Δημοσιεύτηκε: 24 Οκτώβριος 2004

  Τελικά οι Τούρκοι πρέπει να έχουν τρομερή αίσθηση του χιούμορ. Όπως επίσης πρέπει να έχουν και μια τεράστια συλλογή (συλλεκτικής αξίας) ελληνικών διαβημάτων για τις χιλιάδες των παραβιάσεων που πραγματοποιούνται στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια.

  Βέβαια θα πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα γιατί στο στόχαστρο έχει μπει και η Μύκονος. Έτσι το καλοκαίρι όλο το εγχώριο "καλλιτεχνικό" και τηλεοπτικό "τζετ σετ" μπορεί να έχει πρόβλημα διακοπών.

  Σελίδες