Το μέλλον που ήδη ζούμε

 • Δημοσιεύτηκε: 16 Σεπτέμβριος 2016

  «Μα είναι αδύνατον να ανταποκριθώ στην ρύθμιση των 100 δόσεων του δανείου μου. Εξ άλλου δεν είσαστε μόνο εσείς. Είναι και η Εφορία που μου λέει για άλλες 100, η ΔΕΗ που μου λέει για άλλες 36, η κυβέρνηση που μου ζητάει τον ΕΝΦΙΑ σε άλλες 6, και ποιος ξέρει ποιος άλλος αύριο θα με ... διευκολύνει μα κάποιο άλλο δοσολόγιο. Επομένως, παρατήστε με ήσυχο. Δεν πληρώνω τίποτε. Στο κάτω-κάτω, τι θα μου κάνετε; Ένα σπίτι στο χωριό έχω. Τι αξία έχει και ποιος θα τολμήσει να έρθει να μου το πάρει;»

  Λόγια που τα ακούμε όλο και συχνότερα, στα γκισέ μιας Τράπεζας, της Εφορίας, της ΔΕΗ κ.λπ. Από ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας, που ζούσαν μέχρι πρότινος αξιοπρεπώς, παρασυρμένοι από τους εκπροσώπους ενός πελατειακού κράτους, που τους ξεγελούσε με «παροχές», με δανεισμό, με μετοχές και άλλες χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς ψηφοφόρους ενός πρωτόγονου πολιτικού συστήματος με προαγωγούς του τούς εκάστοτε πρωθυπουργούς της Μεταπολιτευτικής λαίλαπας, που ρήμαξε την πατρίδα.

  Εκ πρώτης όψεως, πάντως, δείχνουν να έχουν δίκιο. Ποιος συγχωριανός τους θα τολμήσει να τους πάρει το σπίτι σε έναν πλειστηριασμό; Για να μην πω ότι θα μπουν ακόμη και ασπίδα μπροστά στον δικαστικό επιμελητή που θα προσπαθήσει να κάνει την άχαρη δουλειά του! Αυτό στο οποίο δεν μπορεί να πάει το μυαλό τους, όμως, είναι η περίπτωση να μην διεκδικήσει το σπίτι κάποιος συγχωριανός τους, αφού «ποιος άλλος θα έρθει να επενδύσει στο ξεχασμένο κι από τον Θεό χωριό τους;»

  Ούτε καν μπορούν να συνδυάσουν στις σκέψεις τους την μοίρα του υποθηκευμένου και κατασχεμένου σπιτιού τους με το hotspot που πρόσφατα στήθηκε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το χωριό τους. Και αυτό, διότι οι δυστυχισμένοι «πρόσφυγες», που διαμένουν σε αυτό, είναι «προσωρινά» εκεί. Σύντομα θα φύγουν! Το ότι κάποιοι έφυγαν ήδη, επιβεβαιώνει την εκτίμηση αυτή.

  Το ότι αυτοί που έφυγαν για τις αναπτυγμένες οικονομικά χώρες της Βόρειας Ευρώπης, με προεξάρχουσα την Γερμανία, είναι κατά κανόνα κάτοχοι τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και χριστιανοί, δεν το γνωρίζουν. Όπως δεν γνωρίζουν, φυσικά, το ποιοι μένουν «προσωρινά» εδώ. Αν το γνώριζαν, δεν θα ήταν και τόσο ήσυχοι.

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήδη δρομολογεί την εισαγωγή 18.000 «προσφυγόπουλων» στα ελληνικά σχολεία. Και, φυσικά, όχι για συμμετοχή στην ελληνική παιδεία, αλλά στην παιδεία των πατρίδων τους! Για αυτά, λεφτά υπάρχουν. Όχι όμως και για τα 35.000 Ελληνόπουλα, που μένουν εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών...

  58.000 περίπου «πρόσφυγες» βρίσκονταν τον Ιούνιο στα hotspot που δημιουργήθηκαν στην ελλαδική περιφέρεια. Μέσα στο καλοκαίρι έφτασαν μέχρι στιγμής, άλλες 5.000 περίπου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Είναι σαφές και ομολογείται πλέον και από τα επίσημα χείλη των κυβερνώντων ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν στην Ελλάδα. Και αυτοί, και όσοι θα έρθουν ακόμη, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες που προϋπήρχαν αυτών!

  Είναι φανερό, επίσης, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να ζουν στα hotspot. Αυτοί που επένδυσαν σε αυτούς, τα διεθνή οικονομικά funds, δηλαδή, έχουν ήδη προνοήσει και για την στέγαση και για την εργασία τους. Αγοράζοντας τα χρέη των Ελλήνων, ουσιαστικά τους παίρνουν την ακίνητη περιουσία τους, δηλαδή τα σπίτια και τα κτήματά τους.

  Δεν θα είναι λοιπόν, ο συγχωριανός ή ο συγκάτοικος της οικοδομής στην πόλη που θα διεκδικήσει το σπίτι σου, συμπατριώτη, αλλά ένα απρόσωπο οικονομικό fund, από αυτά που δεν γνωρίζουμε καν πριν κρύβονται πίσω τους, όσο κι αν κάποια ονόματα που τους ξεφεύγουν, κάτι μας θυμίζουν από ώρες διδασκαλίας των μαθητικών μας χρόνων. Αυτός ο απρόσωπος νέος ιδιοκτήτης της περιουσίας σου, θα την εκμισθώσει αύριο είτε προς εκμετάλλευση, είτε προς κατοικία στους νέους «συμπολίτες» σου. Οι μισθοί πείνας που οδήγησαν στην μετανάστευση τα Ελληνόπουλα, σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα (αποτέλεσμα και αυτή της επίθεσης που δέχεται η οικογένεια εδώ και δεκαετίες από τους εξουσιαστές της πατρίδας), φαντάζουν ως χρυσάφι στους εξαθλιωμένους εισβολείς της Ασίας και της Αφρικής που αντικαθιστούν πλέον με γοργούς ρυθμούς τούς ιστορικούς λαούς της Ευρώπης στις κοιτίδες τους.

  Και αν κάποιοι παρά ταύτα εξακολουθούν να τα θεωρούν αυτά όλα ως κινδυνολογίες και να χαίρονται με την συμμετοχή των αδελφών Αντετοκούμπο και του Σύριου «πρόσφυγα» στην παραολυμπιακή αποστολή μας στο Ρίο, ας μην ξεχνούν ότι κάποια άλλη κυβέρνηση φρόντισε πριν μερικά χρόνια να επιτρέψει την είσοδο αλλοδαπών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. Έτσι, για να μην υπάρχει σύντομα καμία αμφιβολία για το ποιος θα είναι ο νέος στρατός του συστήματος, που θα το συντηρεί πολιτικά και θα το ασφαλίζει κατασταλτικά.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο Σεπτεμβρίου 2016 της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος».

  Κατηγορία: