Το μυστικό πολεμικό όπλο

 • Δημοσιεύτηκε: 16 Απρίλιος 2020

  O Τραμπ έκανε κάτι σωστό και υπολογισμένο. Ως επιχειρηματίας χτύπησε εκεί που πονάει ο αντίπαλος, στο σημείο G (που θα έλεγαν κι οι συμβουλάτορες του σεξ) του ανθρώπινου πολιτισμού: στα φράγκα. Διέκοψε την χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από τις ΗΠΑ. Εδώ που τα λέμε, οι Αμερικανοί δεν είναι δα και τόσο αμερικανάκια για να σκάνε απίθανα τάλαρα σε έναν οργανισμό, ο οποίος - σύμφωνα με την άποψη του Τραμπ και του επιτελείου του - κάνει τα χατίρια των Κινέζων και έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές μερικών δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

  Πράγματι, αν εξετάσει κάποιος δηλώσεις και πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα διαπιστώσει ότι, κατά μια διαβολική σύμπτωση, οι περισσότερες βόλευαν την Κίνα. Αν θέλει η Κίνα να αναλάβει τα έξοδα της λειτουργίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θα σταματήσουν να πληρώνουν οι ΗΠΑ, μπορεί να το κάνει. Λεφτά έχει μπόλικα. Άλλωστε, είναι γνωστό τοις πάσι το ευφυολόγημα που θέλει το «Great Wall of China» (το Σινικό Τείχος) να υπολείπεται σε αίγλη συγκρινόμενο με το «Great Wallet of China» (το Μεγάλο Πορτοφόλι της Κίνας). Ούτως ή άλλως, όλα δείχνουν ότι η αυτοκρατορική εμπροσθοφυλακή της παγκοσμιοποίησης θα υποχρεωθεί να πληρώσει διάφορα ... κερατιάτικα.

  Από την πλευρά του Τραμπ πάντως, η διακοπή της χρηματοδότησης του ΠΟΥ είναι μια σωστή κίνηση προς την αλλαγή της ισορροπίας δυνάμεων στις παγκόσμιες δομές εξουσίας. Αν η υπερδύναμη δεν σταματήσει να σπρώχνει χρήμα στα ιδεολογικά, επιχειρηματικά και θεσμικά παραμάγαζα της Κίνας, τότε θα φάει την σκόνη της ραγδαίας αναπτυσσόμενης ασιατικής χώρας.

  Η διακοπή της χρηματοδότησης από τις επιχειρήσεις μέχρι τους οργανισμούς και από τα πανεπιστήμια μέχρι τις πολιτικές παρατάξεις, τα ΜΜΕ και τις ΜΚΟ, που συνδέονται με αλλότρια συμφέροντα, είναι απόλυτη προτεραιότητα κάθε σοβαρού κράτους, που θέλει να εφαρμόσει εθνική πολιτική. Το σύνθημα «βάλε τα λεφτά σου όπου είναι η καρδιά σου» ηχεί πιο επίκαιρο από ποτέ.

  Κατηγορία: