Τσίπρας εναντίον Τσίπρα

 • Δημοσιεύτηκε: 09 Οκτώβριος 2015
  Ο Αλέξης Τσίπρας στην διακλαδική άσκηση «Παρμενίων».

  Μοίρα του ανθρώπου ο χαρακτήρας του, είπε ο Ηράκλειτος. Ναι, αλλά για ποιον από τους δύο Αλέξηδες μιλούσε;

  Στην μεγάλη φωτογραφία βλέπουμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παίζει πόλεμο στη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2015». Στη μικρή φωτογραφία είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο νέος πρόεδρος του Συνασπισμού, ο οποίος στις 23 Απριλίου 2008 έδινε συνέντευξη στο περιοδικό «Schooligans» και - μεταξύ άλλων - απαντούσε τα ακόλουθα στις περί στρατού ερωτήσεις:


  Συμφωνείς με την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας;

  Συμφωνώ με την κατάργηση του στρατού. Να καταργηθούν όλοι οι στρατοί.

  Και μέχρι να γίνει αυτό;

  Μέχρι να γίνει, είμαι υπέρ της ισόχρονης κοινωνικής θητείας. Αντί να πηγαίνεις στρατό, να μπορείς να προσφέρεις κοινωνικές υπηρεσίες.

  Εσύ όταν πήγες στρατό, είχες βάλει βύσμα;

  Ναι, είχα βάλει. Είχα έναν γνωστό, Πασόκο εκείνη την εποχή, τον οποίο τον πήρα τηλέφωνο για να κάνει κάτι και αυτός τα ‘κανε χειρότερα. Καλύτερα ήμουν πριν το βύσμα!

  Κακοπέρασες;

  Δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ’ έπιανες από τη μύτη, θα έσκαγα. Στο τέλος, όμως, στάθηκα τυχερός. Είχα βρει έναν νόμο που είχε βγάλει τότε ο Τσοχατζόπουλος που έλεγε ότι αν είσαι στον στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Κατέβηκα, λοιπόν, στις εκλογές - ήμουν ο πρώτος οπλίτης στην ιστορία του ελληνικού στρατού που είχε γίνει υποψήφιος βουλευτής. Όταν επανήλθα στον στρατό, είχε μειωθεί η θητεία από 15μηνο σε 12μηνο. Κι έτσι εκεί που χρώσταγα έξι μήνες για ν' απολυθώ, χρώσταγα ξαφνικά τρεις! Άσε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής κι από ‘κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δε μου βαράγανε!

  Φοβερό!

  Έτσι είναι στον στρατό, μωρέ...

  Κατηγορία: