Ελληνοτουρκικά

  Δημοσιεύτηκε: 06 Σεπτέμβριος 2023

  Ποιος θυμάται τα Σεπτεμβριανά; Ποιος γνωρίζει για τα Σεπτεμβριανά; Ο αφανισμός της ακμάζουσας ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, τον Σεπτέμβριο του 1955, είναι ενταγμένος στο ευρύτερο πλαίσιο της γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλιος 2023

  «Λαοί και φυλαί της Μικράς Ασίας» του Γεώργιου Σκαλιέρη
  Εκδόσεις «Πελασγός», 2022

  Δημοσιεύτηκε: 21 Ιούνιος 2023

  «Οι Πρέσπες είναι λίμνες, το Αιγαίο είναι θάλασσα. Η διαφορά είναι προφανής και απλώς με την γεωγραφία». Η δήλωση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, έγινε πριν μία εβδομάδα.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούνιος 2023
  Η βουλευτής Γκιουλάν Αβτζή

  Τον Μάρτιο του 2010, στο σουηδικό κοινοβούλιο αναγνωρίστηκε η Γενοκτονία που συντελέστηκε από τους Τούρκους εναντίον λαών της Μικράς Ασίας και συγκεκριμένα εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Η απόφαση αναγνώρισης ήταν οριακή (131-130) και επιτεύχθηκε χάρη στην ψήφο της βουλευτού Γκιουλάν Αβτζή, που είναι κουρδικής καταγωγής. Η ψήφος της, μάλιστα, ήταν εναντίον της γραμμής του κόμματός της, που δεν υποστήριξε το ψήφισμα!

  Δημοσιεύτηκε: 26 Απρίλιος 2023

  «Κανείς δεν μπορεί να γίνει δάσκαλος της δικής μας ιστορίας», δήλωσε πρόσφατα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Σε αυτό σίγουρα μπορούμε να του δώσουμε ένα δίκιο.

  Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκέμβριος 2022

  Ο βασικός λόγος που δεν πρέπει να ξαναδούν το φως του ήλιου όσοι τα πήραν από το Κατάρ είναι εθνικός. Τουρκία και Κατάρ πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μια ενιαία γεωπολιτική οντότητα.

  Δημοσιεύτηκε: 16 Νοέμβριος 2022

  Πολλά και εύλογα τα ερωτήματα που προκάλεσε η αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Τόσο για τον τρόπο όσο και για τον χρόνο, αλλά και για την σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής. Από την άλλη, και αυτό ίσως να είναι το σημαντικότερο, θα πρέπει να εξεταστεί ποιος ωφελείται από όλη αυτή την ιστορία. Σίγουρα πάντως, όχι οι Κούρδοι.

  Δημοσιεύτηκε: 20 Ιούλιος 2022

  48 χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, είναι κοινή πια η πεποίθηση ότι όσο δεν δίνεται μία αποφασιστική απάντηση στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, τόσο αυτή θα γίνεται περισσότερο αναιδής και περιφρονητική, αλλά συνάμα και επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούνιος 2022

  Οι φαντασμαγορικές τελετές και εκδηλώσεις του τουρκικού καθεστώτος με αφορμή την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τα τελευταία χρόνια, μετά την αναρρίχηση στην εξουσία του Ταγίπ Ερντογάν.

  Δημοσιεύτηκε: 05 Μάρτιος 2022

  Μιλούσαμε με τον καθηγητή Γ. Φίλη για τα της Ουκρανίας και κάποια στιγμή η κουβέντα ήλθε στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και του περίφημου αγωγού East Med, για τον οποίο τόσα πολλά έχουν γραφεί το τελευταίο διάστημα.

  Σελίδες