Ευρωεκλογές και Τοπικές Εκλογές 2019

    Δημοσιεύτηκε: 27 Αύγουστος 2019

    Ορκίστηκαν σήμερα 27 Αυγούστου 2019 ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι. Μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Κουριαννίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», που διεκδίκησε τον Δήμο Θεσσαλονίκης στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Δημοσιεύτηκε: 14 Ιούλιος 2019

    Το χαρακτηριστικό των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι αναμφισβήτητα το εντυπωσιακό ποσοστό (περίπου 80%) που συγκέντρωσαν τα λεγόμενα «κόμματα εξουσίας». Συγκαταλέγω δε σε αυτά και το Κίνημα Αλλαγής.

    Δημοσιεύτηκε: 09 Ιούνιος 2019

    Η μεγάλη πρόκληση της επόμενης μέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι σίγουρα η αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την σύνθεση των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.

    Δημοσιεύτηκε: 06 Ιούνιος 2019

    Η Συμφωνία των Πρεσπών καταβαράθρωσε τον ΣΥΡΙΖΑ και διέλυσε τους ΑΝΕΛ, ιδίως στην Μακεδονία. Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια και στο προεκλογικό του πρόγραμμα δεν έκρυψε τις θέσεις του περί του ζητήματος.

    Δημοσιεύτηκε: 30 Μάιος 2019

    Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου νίκησε το «Να φύγουν πρώτα αυτοί και βλέπουμε!» Αρκετοί μάλιστα, εγκατέλειψαν την Χρυσή Αυγή και προτίμησαν την πιο «συμβατική» Ελληνική Λύση.

    Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2019

    Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους πολίτες της Θεσσαλονίκης επέλεξαν να εμπιστευθούν την υποψηφιότητά μας και να την τιμήσουν με την ψήφο τους. Η έδρα, που μας έδωσε η επιλογή τους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, θα γίνει η φωνή τους και η δικαίωση των προσδοκιών τους για τα επόμενα 4 χρόνια.

    Δημοσιεύτηκε: 25 Μάιος 2019

    Εάν κανείς αμφέβαλλε για την αποτελεσματικότητα του Ρουβίκωνα, δεν έχει πια κανέναν λόγο να το κάνει. Την Κυριακή έχουμε Ευρωεκλογές. Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη έγινε τουλάχιστον μια σοβαρή συζήτηση. Μια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

    Δημοσιεύτηκε: 22 Μάιος 2019

    Αν δεν το ξέρατε ότι η επιτομή της προόδου στην Ελλάδα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, δεν πειράζει. «Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελευθερίας. Να μη γράφουν τα σχολικά βιβλία μητροπολίτες. Να έχουν δικαίωμα στην υιοθεσία τα ομόφυλα ζευγάρια».

    Δημοσιεύτηκε: 19 Μάιος 2019

    Η πρόσφατη επίθεση λαθρομεταναστών σε κρεοπώλη της Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του, ήταν η κορύφωση μιας σειράς ανάλογων περιστατικών τα οποία διαδραματίζονται καθημερινά τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες.

    Δημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2019

    Είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια αποφυγής των κομματικών υποψηφίων για τον Δήμο Θεσσαλονίκης να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση για το θέμα του προδοτικού προσυμφώνου των Πρεσπών.

    Σελίδες