του Νίκου Τζιόπα

    Δημοσιεύτηκε: 26 Μάιος 2020

    Το ζήτημα της μετανάστευσης απασχολεί τα έθνη εδώ και χιλιετίες. Από την στιγμή που υπάρχουν οργανωμένα κράτη με σαφή σύνορα, η μετανάστευση αντιμετωπίζεται με νόμους, οι οποίοι σε κάθε κράτος είναι διαφορετικοί.

    Δημοσιεύτηκε: 14 Νοέμβριος 2019

    Ως Ταυτότητα ορίζεται το σύνολο των ιδιοτήτων που προσδιορίζουν την ιδιαίτερη φύση ενός ατόμου ή συνόλου. Και γιατί είναι η φύση ιδιαίτερη; Είναι απλούστατο να αναλύσει κανείς αυτό το πολύπλοκο ζήτημα. Είναι, μήπως, αταίριαστοι οι όροι απλό και πολύπλοκο; Ασφαλώς και όχι. Η φύση μας δίνει το παράδειγμα: Όλα τα είδη στη φύση είναι τόσο ίδια μα και τόσο διαφορετικά. Ίδια στη βάση τους, μιας και αποτελούνται από μόρια, άτομα, DNA αλλά τόσο διαφορετικά στην εκδήλωση της ύπαρξής τους. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η ιδιαιτερότητα του κάθε είδους, η οποία εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους.

    Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούνιος 2019

    Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ο πατριωτικός χώρος έλαβε μέρος διαιρεμένος (δεν θα πω διασπασμένος γιατί σέβομαι τις πολιτικές επιλογές του καθενός). Τα αποτελέσματα γνωστά.

    Δημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2019

    Οι ευρωεκλογές πάντα έδιναν αφορμή για ένα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης για ζητήματα που αφορούσαν στις εθνικές πολιτικές σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. 

    Δημοσιεύτηκε: 09 Ιούνιος 2018

    Αφού απέτυχε να εφαρμόσει την πολιτική για την οποία τον ψήφισε ο ελληνικός λαός (κατάργηση Μνημονίου και μόνο), ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του προχωρούν ακάθεκτοι στην εφαρμογή του μοναδικού σχεδίου που είχαν: την αλλοίωση και διάλυση της εθνικής μας κοινωνίας.

    Δημοσιεύτηκε: 03 Φεβρουάριος 2018

    Ήταν τέτοιες μέρες πριν 3 χρόνια όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές και ερχόταν στην εξουσία, φουσκώνοντας με «ελπίδα» τα άδεια όνειρα του ελληνικού λαού. «Η Μεταπολίτευση ανακυκλώνεται» είχα υπενθυμίσει τότε σε ένα άρθρο μου.

    Δημοσιεύτηκε: 26 Ιανουάριος 2018

    Μια τέτοια κοκορομαχία είδαμε να εξελίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή τα όσα ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης για την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. Και ήταν εντελώς ξεκάθαρος: «Η Τρόικα είναι ο απόλυτος υπεύθυνος».

    Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκέμβριος 2017

    Ένα πρωτοφανές γεωπολιτικό κενό στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, από τους Βαλκανικούς πολέμους και δώθε, είναι πραγματικότητα. Ένα κενό που αποτελεί μια ευκαιρία που παρουσιάζεται σπανίως για την Ελλάδα.

    Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμβριος 2017

    Ο μικρός Αμίρ, ο οποίος παρεμπιπτόντως ουδεμία σχέση έχει με την «ελληνική παιδεία» αφού μετά βίας αρθρώνει λέξεις στα ελληνικά, τιμήθηκε με την ελληνική σημαία από τον Έλληνα πρωθυπουργό, επειδή δέχτηκε ρατσιστική επίθεση. 

    Δημοσιεύτηκε: 11 Οκτώβριος 2017

    Το κύριο ζήτημα που απασχολεί την άρχουσα πολιτική τάξη, μετά το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, είναι η «άνοδος του ναζισμού». Για άλλη μια φορά δηλαδή το πολιτικό σύστημα της παρακμής είναι εκτός τόπου και χρόνου. 

    Σελίδες