Εκλογές 2009

  Δημοσιεύτηκε: 10 Ιανουάριος 2010

  Οι βουλευτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου αποτέλεσαν ένα ορόσημο για την Ριζοσπαστική Δεξιά στην χώρα μας, αλλά και για το κόμμα που την εκφράζει, τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Το ορόσημο έγκειται στο ότι, με την επιτυχή παρουσία του και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, ο ΛΑ.Ο.Σ. «έγραψε ιστορία» καθιστάμενος το πρώτο κόμμα που προήλθε από τα δύο κόμματα εξουσίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και το οποίο κατόρθωσε να εξασφαλίσει την είσοδό του στο Κοινοβούλιο σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Κάτι τέτοιο δεν πέτυχε ούτε η ΔΗΑΝΑ, ούτε η ΠΟΛΑΝ, ούτε το ΔΗΚΚΙ.

  Δημοσιεύτηκε: 13 Δεκέμβριος 2009

  Την παραμονή της εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία» άρθρο της καθηγήτριας Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Βασιλικής Γεωργιάδου το οποίο ανέλυε τις εκλογικές απώλειες της ΝΔ. Στο άρθρο αυτό η κ.

  Δημοσιεύτηκε: 29 Οκτώβριος 2009

  Έναν σχεδόν μήνα μετά την εκλογική αναμέτρηση, ψύχραιμα και νηφάλια, με απόσταση ασφαλείας από τα γεγονότα, είναι ώρα να προβεί ο καθένας από εμάς στις εκτιμήσεις και προβλέψεις του, για το κοινό μας αύριο στην πατρίδα μας. Γιατί στην πολιτική, το αύριο καθίσταται σήμερα, ταχύτερα της αντίληψής μας.

  Δημοσιεύτηκε: 15 Οκτώβριος 2009

  Εκτός από τις εκλογικές μάχες των μεγάλων περιφερειών, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποιες άλλες περιοχές της πατρίδος μας. Μία εξ αυτών είναι και η τριεδρική Λακωνία, το παραδοσιακό «κάστρο της Νέας Δημοκρατίας», όπου ο ΛΑ.Ο.Σ. σταθερά και μεθοδικά το «αλώνει» εκ δεξιών, αναγκάζοντάς την ΝΔ να πέσει, για πρώτη φορά από το 1974, αισθητά κάτω του 50%. Σε αυτό συνέβαλλε βέβαια και η εξ αριστερών «άλωση» που έχει να κάνει αποκλειστικά με την προσωπικότητα του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, ιατρού Λεωνίδα Γρηγοράκου.

  Δημοσιεύτηκε: 14 Οκτώβριος 2009

  Η ΝΔ υπέστη συντριπτική ήττα, από την οποία θα δυσκολευτεί να ανανήψει. Τελεία και παύλα. Η ήττα αυτή δεν προήλθε μόνο από τα σκάνδαλα, υπαρκτά ή ανύπαρκτα, που έπληξαν τη δημόσια εικόνα της ή τις λάθος επιλογές που ακολούθησαν την αποκάλυψή τους (βλ. συνέντευξη στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2008), αλλά και από την πεπατημένη που ακολούθησε η ΝΔ από το 2004 μέχρι σήμερα: η «γαλάζια» παράταξη, δεν προσπάθησε να μετουσιώσει την θέση ισχύος που απέκτησε μετά τις εκλογές του 2004, για να εμπεδώσει καθεστώς πολιτικής κυριαρχίας.

  Δημοσιεύτηκε: 13 Οκτώβριος 2009

  Πολλοί αναρωτήθηκαν και αρκετοί ακόμη αναρωτιούνται τί ήταν αυτό που οδήγησε τον κ. Καραμανλή να προχωρήσει στις πρόωρες αυτοκτονικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Συνωμοσιολογικά σενάρια αναπτύχθηκαν, παράλληλα με τις όποιες πολιτικές αναλύσεις.

  Δημοσιεύτηκε: 12 Οκτώβριος 2009

  Τα ζωτικά θέματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως έθνος, κρυσταλλοποιούνται γύρω από τους άξονες της οικονομίας, της εθνοπολιτισμικής μας σύνθεσης και των γεωστρατηγικών πιέσεων, άξονες εγγενώς συνδεδεμένους και προσδιορίζοντες ένα σύστημα εθνικής αναφοράς, μέσα στο οποίο καλούμεθα να κινηθούμε στον τέταρτο άξονα ενός χωροχρονικού συνεχούς, αυτόν δηλαδή του αμείλικτα επερχόμενου χρόνου.

  Δημοσιεύτηκε: 09 Οκτώβριος 2009

  Τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 είναι καταλύτης σημαντικών εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Είναι αλήθεια, ότι οι διαφορές σε επίπεδο ποσοστών των κομμάτων είναι εντυπωσιακές. Τί συμβαίνει όμως αν κοιτάξει κανείς την εικόνα στις μετακινήσεις ψηφoφόρων;

  Μια πρώτη σημαντική παρατήρηση είναι η αύξηση της αποχής:

  Δημοσιεύτηκε: 05 Οκτώβριος 2009

  Έχετε πει ότι αριθμητικά ο στόχος του κόμματός σας στις εκλογές είναι μία ψήφος παραπάνω. Ο πολιτικός σας στόχος όμως ποιος είναι;

  Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτώβριος 2009

  Από το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, στο Κοινοβούλιο. Έτοιμος για το μεγάλο άλμα;

  Σελίδες