Παιδεία

  Δημοσιεύτηκε: 02 Νοέμβριος 2022

  Θεωρώ πως πρέπει να αναφέρω δυο λόγια για έναν πολύ σημαντικό θεσμό, που τιμά το ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό διεθνώς. Αναφέρομαι στον ετήσιο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας.

  Δημοσιεύτηκε: 28 Σεπτέμβριος 2022

  Ο φετινός χειμώνας αναμένεται ιδιαίτερα βαρύς. Και αυτό θα είναι κάτι που όχι μόνο θα έχει επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά θα δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα και στους χώρους διδασκαλίας

  Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπτέμβριος 2022

  Η Παιδεία στην πατρίδα μας, εδώ και δεκαετίες, έχει πάψει να αποτελεί ένα φυτώριο ανθρώπων, με την έννοια της καλλιέργειας μιας ανθρωπιστικής συνείδησης.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Φεβρουάριος 2022

  O δαίμονας του λαϊκισμού στην χώρα μας έχει μητέρα του την επίκληση της Παιδείας. Το κακό ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια όταν κάποιοι λίγοι πονηροί, προκειμένου να αποκτήσουν πολιτική πελατεία, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την υπερβολική αγάπη των γονιών για τα παιδιά τους.

  Δημοσιεύτηκε: 10 Φεβρουάριος 2021

  Ο Λούντβιχ Βιτγκενστάιν έλεγε ότι «τα όρια της γλώσσας μου είναι τα όρια του κόσμου μου». Με την φράση αυτή εξύψωνε τη γλώσσα σε αυτό που πραγματικά είναι. Όχι δηλαδή ένα απλό εργαλείο επικοινωνίας, αλλά ένα εργαλείο αποτύπωσης του κόσμου.

  Δημοσιεύτηκε: 10 Οκτώβριος 2020

  Φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βγει για ακόμη μία φορά στα κάγκελα για να στηρίξει τις καταλήψεις των μαθητών στα λύκεια όλης της χώρας. Στάση ακριβώς αντίθετη με τις καταλήψεις επί του τελευταίου έτους της κυβέρνησής του.

  Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούνιος 2020

  Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποίησε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

  Δημοσιεύτηκε: 29 Ιανουάριος 2020

  Το βίντεο που έκανε τον γύρο του ελληνικού Διαδικτύου ήταν ανατριχιαστικό. Ένας «μαθητής» ΕΠΑΛ τραμπούκιζε, απειλούσε, φώναζε, χειρονομούσε μπροστά στην καθηγήτριά του.

  Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμβριος 2019

  «Πρωταγωνιστές» χαρακτήρισε τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενος σε μία φαντασιακή προσπάθεια στην οποία βλέπει να πρωταγωνιστούν τα πανεπιστήμια στην «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση».

  Δημοσιεύτηκε: 15 Αύγουστος 2019

  Παρότι υπάρχει άσυλο ιδεών, το μόνο που προστατεύει είναι ο τραμπουκισμός των αριστερών παρακρατικών. Έτσι ένα άσυλο ιδεών, που υποτίθεται ότι προστάτευε τους φοιτητές από τον αυταρχισμό, κατάντησε άνδρο παρανομίας αναρχικών μπαχαλάκηδων και εμπόρων ναρκωτικών.

  Σελίδες