Οικονομία

  Δημοσιεύτηκε: 12 Απρίλιος 2023

  Πόσοι άραγε από τους ψηφοφόρους, που θα προσέλθουν στις κάλπες την 21η Μαΐου, γνωρίζουν ότι μία βραδυφλεγής βόμβα είναι έτοιμη να σκάσει τα επόμενα χρόνια στην ελληνική οικονομία;

  Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλιος 2022

  «Ο καθηγητής Στρατής Ανδρεάδης - Αυτοβιογραφία ενός επιχειρηματία» του Στρατή Ανδρεάδη
  Εκδόσεις «Παπαδόπουλος», 2022

  Δημοσιεύτηκε: 26 Μάρτιος 2022

  Οι «διεθνείς εξελίξεις» έχουν πλέον αποκτήσει χαρακτηριστικά κουκλοθέατρου. Τουλάχιστον πέντε φίλοι μου, μου έλεγαν από όταν ξεκίνησε η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου να γεμίσω το αμάξι, διότι «μπορεί να γινόταν κανένα μπαμ» στην Σαουδική Αραβία και να πάρουν ξανά οι τιμές την ανιούσα.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλιος 2021

  Η εμφατική διάψευση των κυβερνητικών προσδοκιών για την τουριστική περίοδο που διανύουμε θα πρέπει επιτέλους να μας προβληματίσει σοβαρά. Σίγουρα υπάρχουν παράμετροι που ξεφεύγουν από τα στενά όρια μιας κρατικής πολιτικής και επηρεάζουν καταλυτικά τις εξελίξεις.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Απρίλιος 2021

  Εδώ και 11 χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής του πρώτου Μνημονίου, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, η μικρομεσαία επιχείρηση δηλαδή, πλήττεται ανελέητα. Είχε προηγηθεί η καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής.

  Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβρουάριος 2021

  Συμπληρώνεται σε λίγες μέρες ένα έτος από το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό μόλυνσης με τον ιό SARS-CoV-2. Από την μέρα εκείνη (26/2/2020) η ελληνική κοινωνία χορεύει στους ρυθμούς της πανδημίας.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Ιανουάριος 2021

  «Σωτήρης Σοφιανόπουλος: Ιδιοκτήτης της ΧΡΩΠΕΙ και οραματιστής της ενδογενούς παραγωγικής ανάπτυξης (1938-2020)» του Χρήστου Μαλτέζου
  Εκδόσεις «Πελασγός», 2021

  Δημοσιεύτηκε: 29 Απρίλιος 2020

  Αν αποδεχθούμε ότι η Οικονομία είναι δημιούργημα και παράγωγο της ανθρώπινης λειτουργίας που αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του, τότε προφανώς και αυτή αποτελεί μέσον και όχι αυτοσκοπό. Αν αυτό ισχύει για κάθε άτομο ξεχωριστά, προφανώς ισχύει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό για τις συλλογικές εκπροσωπήσεις του, υπό τη μορφή κοινωνιών, κρατών και εθνών.

  Δημοσιεύτηκε: 03 Ιούλιος 2019

  Η υπόθεση της Novartis διαφέρει από όλες τις άλλες υποθέσεις που ήταν ή παρουσιάστηκαν ως σκάνδαλα στην Μεταπολίτευση. Σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν, αν όχι στις περισσότερες, έγινε άγρια πολιτική εκμετάλλευση.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούνιος 2019

  «Η τελευταία μπλόφα» της Ελένης Βαρβιτσιώτη και της Βικτώριας Δενδρινού
  Εκδόσεις «Παπαδόπουλος», 2019

  Σελίδες