Οικονομία

  Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2024

  14 χρόνια μετά από το παραπάνω απόσπασμα, θα είχε ενδιαφέρον αν ο μέσος καταναλωτής των συστημικών ΜΜΕ ξέρει, για παράδειγμα, ότι το χρέος της Ελλάδας είναι μεγαλύτερο αριθμητικά (403 δις το 2023) και ποιοτικά (μεγαλύτερο ως ποσοστό του ΑΕΠ) από ότι ήταν όταν μπήκαμε στα μνημόνια το 2010.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβρουάριος 2024

  Η διαχείριση των αγροτικών κινητοποιήσεων από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις χαρακτηριζόταν διαχρονικά από μία νοοτροπία προσωρινών λύσεων.

  Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμβριος 2023

  Πως γίνεται ο υπουργός Οικονομικών να μπερδεύει τα έσοδα με τα κέρδη; Πως γίνεται επίσης να μπερδεύει τις δαπάνες με τα κέρδη; Ίσως η ασχετοσύνη του κ. Χατζηδάκη, με το ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά μιας επιχείρησης, να σχετίζεται με το βιογραφικό του.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Αύγουστος 2023

  «Ατομική εποχή» του Αχιλλέα Χεκίμογλου
  Εκδόσεις «Παπαδόπουλος», 2023

  Δημοσιεύτηκε: 12 Απρίλιος 2023

  Πόσοι άραγε από τους ψηφοφόρους, που θα προσέλθουν στις κάλπες την 21η Μαΐου, γνωρίζουν ότι μία βραδυφλεγής βόμβα είναι έτοιμη να σκάσει τα επόμενα χρόνια στην ελληνική οικονομία;

  Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλιος 2022

  «Ο καθηγητής Στρατής Ανδρεάδης - Αυτοβιογραφία ενός επιχειρηματία» του Στρατή Ανδρεάδη
  Εκδόσεις «Παπαδόπουλος», 2022

  Δημοσιεύτηκε: 26 Μάρτιος 2022

  Οι «διεθνείς εξελίξεις» έχουν πλέον αποκτήσει χαρακτηριστικά κουκλοθέατρου. Τουλάχιστον πέντε φίλοι μου, μου έλεγαν από όταν ξεκίνησε η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου να γεμίσω το αμάξι, διότι «μπορεί να γινόταν κανένα μπαμ» στην Σαουδική Αραβία και να πάρουν ξανά οι τιμές την ανιούσα.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλιος 2021

  Η εμφατική διάψευση των κυβερνητικών προσδοκιών για την τουριστική περίοδο που διανύουμε θα πρέπει επιτέλους να μας προβληματίσει σοβαρά. Σίγουρα υπάρχουν παράμετροι που ξεφεύγουν από τα στενά όρια μιας κρατικής πολιτικής και επηρεάζουν καταλυτικά τις εξελίξεις.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Απρίλιος 2021

  Εδώ και 11 χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής του πρώτου Μνημονίου, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, η μικρομεσαία επιχείρηση δηλαδή, πλήττεται ανελέητα. Είχε προηγηθεί η καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής.

  Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβρουάριος 2021

  Συμπληρώνεται σε λίγες μέρες ένα έτος από το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό μόλυνσης με τον ιό SARS-CoV-2. Από την μέρα εκείνη (26/2/2020) η ελληνική κοινωνία χορεύει στους ρυθμούς της πανδημίας.

  Σελίδες