Πολιτική

  Δημοσιεύτηκε: 10 Ιούλιος 2024

  Οι βουλευτικές εκλογές στην Γαλλία έδειξαν σε όλον τον κόσμο το πώς μπορεί να γίνει προσαρμόσιμη η έννοια της «δημοκρατίας» ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες. Πώς μπορεί δηλαδή να οδηγήσει ένα κόμμα που είναι πρώτο στην προτίμηση των ψηφοφόρων, στην τρίτη θέση στο κοινοβούλιο σε αριθμό βουλευτών!

  Δημοσιεύτηκε: 24 Απρίλιος 2024

  Ας φέρουμε στο μυαλό μας κάποιες εικόνες που στην πραγματικότητα θα ήταν αδύνατο να τις δούμε ποτέ: Φίλαθλος του Ολυμπιακού με σημαία και κασκόλ της ομάδας του στην Θύρα 4 του ΠΑΟΚ. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε μουσική εκδήλωση στην μνήμη του Παύλου Φύσσα.

  Δημοσιεύτηκε: 14 Απρίλιος 2024

  Αν θέλεις να μετατρέψεις το Σύνταγμα και τους νόμους σε ένα ευρετήριο γελοίων προφάσεων προς όφελος των κυβερνώντων, δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις τα έργα και τις ημέρες της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

  Δημοσιεύτηκε: 03 Απρίλιος 2024

  Ήδη από το 2009 έχει καταγραφεί μία εντυπωσιακή έλλειψη εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών στους θεσμούς. Συγκεκριμένα, τα ευρήματα του 4ου κύματος της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας, αποτύπωσαν μηδενική έως ελάχιστη εμπιστοσύνη.

  Δημοσιεύτηκε: 15 Μάρτιος 2024

  Εδώ και εβδομάδες έχει ξεσπάσει θόρυβος με την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει δωρεάν έναν ολόκληρο όροφο του Φρουραρχείου Αθηνών και επιπλέον χώρους, έκτασης άνω των 700 τ.μ., στην ΜΚΟ Solidarity Now του Τζορτζ Σόρος.

  Δημοσιεύτηκε: 18 Φεβρουάριος 2024

  Φαντάσου πως εργάζεσαι σε κάποιο υπόγειο στο Μαξίμου στο τμήμα Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς (ναι, σίγουρα υπάρχει τέτοιο τμήμα). Η περίπτωση του Πάνου Καμμένου είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία για το συγκεκριμένο τμήμα.

  Δημοσιεύτηκε: 22 Νοέμβριος 2023

  Αυτό που οι εκπρόσωποι του απαξιωμένου στη συνείδηση των πολιτών πολιτικού συστήματος χαρακτηρίζουν ως «εξτρέμ» δεν είναι τίποτε άλλο από την συνείδηση των υπεύθυνων πολιτών. Αυτών που δεν ανέχονται την υποτίμηση της νοημοσύνης τους.

  Δημοσιεύτηκε: 05 Νοέμβριος 2023

  Ο Κώστας Σημίτης είναι ο πρώτος που δοκίμασε τη συνταγή του «υποτάσσω τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μου στα εθνικά συμφέροντα των εταίρων» (βαφτίζοντάς τα ευρωπαϊκό συμφέρον) με την ελπίδα πως όταν τελειώσει η καριέρα στην Ελλάδα θα του δοθεί κάποια υψηλή θέση στις Βρυξέλλες.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Νοέμβριος 2023

  Είναι λογικό ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, να επισκεφθεί στο γραφείο του στην Αθήνα τον πρωθυπουργό. Λογικό, γιατί η Θεσσαλονίκη πρέπει να αναπληρώσει ένα τεράστιο χρονικό κενό που αφορά την υλοποίηση έργων υποδομών.

  Δημοσιεύτηκε: 10 Αύγουστος 2023

  Σε λιγότερο από δυο μήνες, στις 8 και 15 Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σε δήμους και περιφέρειες ανά την Ελλάδα. Παλαιότερα οι εκλογές αυτές είχαν ιδιαίτερο προσωπικό «χρώμα» διότι κυριαρχούσε η δομή των κοινοτήτων και της τοπικής κοινωνίας.

  Σελίδες