Πολιτική

  Δημοσιεύτηκε: 18 Φεβρουάριος 2024

  Φαντάσου πως εργάζεσαι σε κάποιο υπόγειο στο Μαξίμου στο τμήμα Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς (ναι, σίγουρα υπάρχει τέτοιο τμήμα). Η περίπτωση του Πάνου Καμμένου είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία για το συγκεκριμένο τμήμα.

  Δημοσιεύτηκε: 22 Νοέμβριος 2023

  Αυτό που οι εκπρόσωποι του απαξιωμένου στη συνείδηση των πολιτών πολιτικού συστήματος χαρακτηρίζουν ως «εξτρέμ» δεν είναι τίποτε άλλο από την συνείδηση των υπεύθυνων πολιτών. Αυτών που δεν ανέχονται την υποτίμηση της νοημοσύνης τους.

  Δημοσιεύτηκε: 05 Νοέμβριος 2023

  Ο Κώστας Σημίτης είναι ο πρώτος που δοκίμασε τη συνταγή του «υποτάσσω τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μου στα εθνικά συμφέροντα των εταίρων» (βαφτίζοντάς τα ευρωπαϊκό συμφέρον) με την ελπίδα πως όταν τελειώσει η καριέρα στην Ελλάδα θα του δοθεί κάποια υψηλή θέση στις Βρυξέλλες.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Νοέμβριος 2023

  Είναι λογικό ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, να επισκεφθεί στο γραφείο του στην Αθήνα τον πρωθυπουργό. Λογικό, γιατί η Θεσσαλονίκη πρέπει να αναπληρώσει ένα τεράστιο χρονικό κενό που αφορά την υλοποίηση έργων υποδομών.

  Δημοσιεύτηκε: 10 Αύγουστος 2023

  Σε λιγότερο από δυο μήνες, στις 8 και 15 Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σε δήμους και περιφέρειες ανά την Ελλάδα. Παλαιότερα οι εκλογές αυτές είχαν ιδιαίτερο προσωπικό «χρώμα» διότι κυριαρχούσε η δομή των κοινοτήτων και της τοπικής κοινωνίας.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Μάρτιος 2023

  Η περίπτωση του Παύλου Πολάκη αποτελεί την επιβεβαίωση μιας πρακτικής του συστήματος εξουσίας, που έχει να κάνει με το «φάγωμα» και τη δαιμονοποίηση κάποιων ανθρώπων που χρησιμεύουν τελικά ως άλλοθι για τη συντήρησή του. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

  Δημοσιεύτηκε: 26 Φεβρουάριος 2023

  Εν όψει της πιθανής προκήρυξης εκλογών μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, οι συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο έχουν ανάψει. Στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο, κυριαρχούν οι προσωπικές ατζέντες.

  Δημοσιεύτηκε: 28 Ιανουάριος 2023

  Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιττας της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», υπό την ευλογία του π. Λεοντίου.

  Δημοσιεύτηκε: 18 Ιανουάριος 2023

  Ο πρόσφατος θάνατος του έκπτωτου Έλληνα βασιλέως Κωνσταντίνου, καθώς και τα όσα διαδραματίστηκαν πριν και κατά την κηδεία του, έφεραν τους Έλληνες πολίτες σε επαφή με παραστάσεις και πρόσωπα που για τους νέους ήταν πρωτόγνωρα.

  Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπτέμβριος 2022

  Είναι γεγονός πως σε κάθε εποχή, η οποιαδήποτε εξουσία φρόντιζε να παρακολουθεί και να συλλέγει πληροφορίες από πρόσωπα και φορείς που έκρινε ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή κινδύνου γι’ αυτήν.

  Σελίδες