Πολιτική

  Δημοσιεύτηκε: 10 Αύγουστος 2023

  Σε λιγότερο από δυο μήνες, στις 8 και 15 Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σε δήμους και περιφέρειες ανά την Ελλάδα. Παλαιότερα οι εκλογές αυτές είχαν ιδιαίτερο προσωπικό «χρώμα» διότι κυριαρχούσε η δομή των κοινοτήτων και της τοπικής κοινωνίας.

  Δημοσιεύτηκε: 01 Μάρτιος 2023

  Η περίπτωση του Παύλου Πολάκη αποτελεί την επιβεβαίωση μιας πρακτικής του συστήματος εξουσίας, που έχει να κάνει με το «φάγωμα» και τη δαιμονοποίηση κάποιων ανθρώπων που χρησιμεύουν τελικά ως άλλοθι για τη συντήρησή του. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

  Δημοσιεύτηκε: 26 Φεβρουάριος 2023

  Εν όψει της πιθανής προκήρυξης εκλογών μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, οι συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο έχουν ανάψει. Στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο, κυριαρχούν οι προσωπικές ατζέντες.

  Δημοσιεύτηκε: 28 Ιανουάριος 2023

  Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιττας της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», υπό την ευλογία του π. Λεοντίου.

  Δημοσιεύτηκε: 18 Ιανουάριος 2023

  Ο πρόσφατος θάνατος του έκπτωτου Έλληνα βασιλέως Κωνσταντίνου, καθώς και τα όσα διαδραματίστηκαν πριν και κατά την κηδεία του, έφεραν τους Έλληνες πολίτες σε επαφή με παραστάσεις και πρόσωπα που για τους νέους ήταν πρωτόγνωρα.

  Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπτέμβριος 2022

  Είναι γεγονός πως σε κάθε εποχή, η οποιαδήποτε εξουσία φρόντιζε να παρακολουθεί και να συλλέγει πληροφορίες από πρόσωπα και φορείς που έκρινε ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή κινδύνου γι’ αυτήν.

  Δημοσιεύτηκε: 06 Ιούλιος 2022

  Την 5η Ιουλίου 2015 η ελληνική Αριστερά έμελλε να επωμιστεί το δικό της «Κυπριακό», το οποίο την στιγμάτισε και θα την βαρύνει για πάντα. Η Αριστερά βαρύνεται ως εκλεγμένη κυβέρνηση με τον δικό της τραγικό Ιούλιο, του δημοψηφίσματος που η ίδια κήρυξε και η ίδια απαξίωσε.

  Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβρουάριος 2022

  Αν ο Χρήστος Σαρτζετάκης συμπεριφερόταν όπως οι περισσότεροι δικαστικοί σε υποθέσεις ειδικού ενδιαφέροντος για την εξουσία, η δολοφονία Λαμπράκη θα είχε αρχειοθετηθεί ως ένα τροχαίο ατύχημα.

  Δημοσιεύτηκε: 18 Ιανουάριος 2022

  Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε ομιλία του στην Βουλή αναφέρθηκε σε ένα θέμα που ο ίδιος καταλαβαίνει την σημασία του, την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Πρέπει «να νικήσουμε οριστικά την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

  Δημοσιεύτηκε: 20 Σεπτέμβριος 2021

  Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου πέθανε, σε ηλικία 53 ετών, ο Χρήστος Ναπ. Τσιόλας, ένας από τους πολλά υποσχόμενους νέους ιστορικούς ερευνητές της χώρας και ένα από τα πιο αγαπητά και σεβαστά μέλη της τρικαλινής κοινωνίας.

  Σελίδες