Εθνικά Θέματα

  Δημοσιεύτηκε: 29 Νοέμβριος 2023

  Η προσβολή εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας είναι προσβολή εναντίον της πατρίδας και του λαού της. Άσχετα με το ποιος είναι ο πρωθυπουργός, άσχετα με το τι τον βαρύνει πολιτικά, άσχετα με όποια συμπάθεια ή αντιπάθεια του έχει ο κάθε πολίτης, έτσι πρέπει να το δούμε.

  Δημοσιεύτηκε: 20 Σεπτέμβριος 2023

  Το να αναπτύξει μία ανθρωπιστική πρωτοβουλία η πατρίδα μας στην Λιβύη είναι κάτι απολύτως κατανοητό και αποδεκτό, παρά το ότι αντίστοιχη συμφορά έχουμε υποστεί κι εμείς που μάλιστα αποτιμάται όχι μόνο σε νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες, αλλά και με μακροχρόνιες επιπτώσεις οικονομικές και κοινωνικές.

  Δημοσιεύτηκε: 06 Σεπτέμβριος 2023

  Ποιος θυμάται τα Σεπτεμβριανά; Ποιος γνωρίζει για τα Σεπτεμβριανά; Ο αφανισμός της ακμάζουσας ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, τον Σεπτέμβριο του 1955, είναι ενταγμένος στο ευρύτερο πλαίσιο της γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής.

  Δημοσιεύτηκε: 16 Αύγουστος 2023

  Όσοι νομίζουν ότι υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με την Αλβανία προφανώς αγνοούν ή παραβλέπουν μια σκληρή πραγματικότητα: Το αλβανικό καθεστώς απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί δημοκρατικό.

  Δημοσιεύτηκε: 19 Ιούλιος 2023

  49 χρόνια συμπληρώθηκαν από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν εκδοθεί επανειλημμένως ψηφίσματα καταδίκης της εισβολής από τον ΟΗΕ και από άλλους Οργανισμούς αλλά και κυβερνήσεις.

  Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούνιος 2023

  Περίσσεψε η πολιτική προεκλογική υποκρισία αναφορικά με το θέμα της Θράκης. Εντελώς «ξαφνικά» αποκαλύφθηκε ότι το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής εμπλέκεται στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας και διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις καθοδηγώντας την ψήφο των μουσουλμάνων της περιοχής!

  Δημοσιεύτηκε: 21 Ιούνιος 2023

  «Οι Πρέσπες είναι λίμνες, το Αιγαίο είναι θάλασσα. Η διαφορά είναι προφανής και απλώς με την γεωγραφία». Η δήλωση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, έγινε πριν μία εβδομάδα.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούνιος 2023
  Η βουλευτής Γκιουλάν Αβτζή

  Τον Μάρτιο του 2010, στο σουηδικό κοινοβούλιο αναγνωρίστηκε η Γενοκτονία που συντελέστηκε από τους Τούρκους εναντίον λαών της Μικράς Ασίας και συγκεκριμένα εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Η απόφαση αναγνώρισης ήταν οριακή (131-130) και επιτεύχθηκε χάρη στην ψήφο της βουλευτού Γκιουλάν Αβτζή, που είναι κουρδικής καταγωγής. Η ψήφος της, μάλιστα, ήταν εναντίον της γραμμής του κόμματός της, που δεν υποστήριξε το ψήφισμα!

  Δημοσιεύτηκε: 31 Μάιος 2023

  Η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου είναι αναγνωρισμένη ως ελληνική εθνική μειονότητα, με συγκεκριμένα δικαιώματα, όπως η λειτουργία μειονοτικών σχολείων με μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, η λειτουργία χριστιανικών ναών στην ελληνική γλώσσα, ελληνικές επιγραφές στους οικισμούς, καθαρογραφή των πρακτικών των συνεδριάσεων των κοινοτικών και δημοτικών συμβουλίων στην ελληνική γλώσσα κ.λπ.

  Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2023

  Η τεράστια σε σημασία και πολιτικό αποτέλεσμα νίκη του Διονύση–Φρέντι Μπελέρη στον Δήμο Χιμάρας πλημμύρισε με χαρά και υπερηφάνεια όλο τον Ελληνισμό.

  Σελίδες