Εθνικά Θέματα

  Δημοσιεύτηκε: 16 Αύγουστος 2023

  Όσοι νομίζουν ότι υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με την Αλβανία προφανώς αγνοούν ή παραβλέπουν μια σκληρή πραγματικότητα: Το αλβανικό καθεστώς απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί δημοκρατικό.

  Δημοσιεύτηκε: 19 Ιούλιος 2023

  49 χρόνια συμπληρώθηκαν από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν εκδοθεί επανειλημμένως ψηφίσματα καταδίκης της εισβολής από τον ΟΗΕ και από άλλους Οργανισμούς αλλά και κυβερνήσεις.

  Δημοσιεύτηκε: 28 Ιούνιος 2023

  Περίσσεψε η πολιτική προεκλογική υποκρισία αναφορικά με το θέμα της Θράκης. Εντελώς «ξαφνικά» αποκαλύφθηκε ότι το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής εμπλέκεται στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας και διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις καθοδηγώντας την ψήφο των μουσουλμάνων της περιοχής!

  Δημοσιεύτηκε: 21 Ιούνιος 2023

  «Οι Πρέσπες είναι λίμνες, το Αιγαίο είναι θάλασσα. Η διαφορά είναι προφανής και απλώς με την γεωγραφία». Η δήλωση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, έγινε πριν μία εβδομάδα.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούνιος 2023
  Η βουλευτής Γκιουλάν Αβτζή

  Τον Μάρτιο του 2010, στο σουηδικό κοινοβούλιο αναγνωρίστηκε η Γενοκτονία που συντελέστηκε από τους Τούρκους εναντίον λαών της Μικράς Ασίας και συγκεκριμένα εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Η απόφαση αναγνώρισης ήταν οριακή (131-130) και επιτεύχθηκε χάρη στην ψήφο της βουλευτού Γκιουλάν Αβτζή, που είναι κουρδικής καταγωγής. Η ψήφος της, μάλιστα, ήταν εναντίον της γραμμής του κόμματός της, που δεν υποστήριξε το ψήφισμα!

  Δημοσιεύτηκε: 31 Μάιος 2023

  Η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου είναι αναγνωρισμένη ως ελληνική εθνική μειονότητα, με συγκεκριμένα δικαιώματα, όπως η λειτουργία μειονοτικών σχολείων με μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, η λειτουργία χριστιανικών ναών στην ελληνική γλώσσα, ελληνικές επιγραφές στους οικισμούς, καθαρογραφή των πρακτικών των συνεδριάσεων των κοινοτικών και δημοτικών συμβουλίων στην ελληνική γλώσσα κ.λπ.

  Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2023

  Η τεράστια σε σημασία και πολιτικό αποτέλεσμα νίκη του Διονύση–Φρέντι Μπελέρη στον Δήμο Χιμάρας πλημμύρισε με χαρά και υπερηφάνεια όλο τον Ελληνισμό.

  Δημοσιεύτηκε: 26 Απρίλιος 2023

  «Κανείς δεν μπορεί να γίνει δάσκαλος της δικής μας ιστορίας», δήλωσε πρόσφατα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Σε αυτό σίγουρα μπορούμε να του δώσουμε ένα δίκιο.

  Δημοσιεύτηκε: 29 Μάρτιος 2023

  Την 1η Απριλίου τιμάται η επέτειος του ξεσηκωμού του Κυπριακού Ελληνισμού εναντίον των Άγγλων κατακτητών, το 1955. Υπό την ηγεσία του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα–Διγενή, η νεολαία της Κύπρου βάδισε πάνω «στον πανάρχαιο εκείνο δρόμο».

  Δημοσιεύτηκε: 22 Μάρτιος 2023

  Το 2010 έληξε η δημαρχία του τελευταίου χριστιανού δημάρχου στον Δήμο Ιάσμου του νομού Ροδόπης. Από το 2011 και μέχρι σήμερα ο δήμαρχος είναι μουσουλμάνος.

  Σελίδες