του Κώστα Καρδαρά

    Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούνιος 2016
    Το μνημείο της Μάχης της Σημαίας.
    Σημαία των Ευζώνων σε παρέλαση.
    Κατάληψη της Λάρισας το 1917: Έλληνες αιχμάλωτοι.
    Κατάληψη της Λάρισας το 1917: Γάλλοι στην κεντρική πλατεία.
    O Αθανάσιος Φράγκου, διοικητής του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων.

    Στα τέλη του Μαΐου του 1917 η Ελλάδα έζησε συγκλονιστικές μέρες. Το δράμα του Εθνικού Διχασμού βρισκόταν στην κορύφωσή του. Η κυβέρνηση Βενιζέλου, έχει εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη και μετά από πρόσκλησή της τα γαλλικά στρατεύματα υπό τον στρατηγό Σαράιγ κατέλαβαν την Μακεδονία, με συμπεριφορά προς τους Έλληνες στρατού κατοχής.

    Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2016
    Ο Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού στην Κωνσταντινούπολη.

    Η Άλωσις της Πόλης την 29η Μαΐου 1453, σηματοδότησε το τέλος της Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας, της Ελληνικής Αυτοκρατορίας των Μέσων Χρόνων που με την χιλιόχρονη παρουσία της κατηύγασε καθοριστικά το πολιτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και της Εγγύς και Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της ανθρωπότητας.

    Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκέμβριος 2015

    Αρκετά πια με το πολιτικό τους «ορθό». Πρέπει να αντιληφθούμε πως η μεθοδευμένη προώθηση της ιδέας της ομοφυλοφιλίας, αποτελεί και αυτή μέρος του σχεδίου για την βιολογική, ηθική και κοινωνική ισοπέδωση, την ισοπέδωση των ατόμων, των κοινωνιών και των εθνών σε απρόσωπες ουδέτερες οντότητες.

    Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούνιος 2015

    Στην αίθουσα τελετών του 1ου Συντάγματος Τεθωρακισμένων της Γαλλίας (παλαιότερα 1ο Σύνταγμα Μαροκινών Σπαχήδων) στην πόλη Valence, εκτίθεται μία Ελληνική πολεμική σημαία. Πρόκειται για το λάφυρο μιας άνισης μάχης του Συντάγματος εναντίον Αποσπάσματος του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων και του 5ου Συντάγματος Πεζικού, που αν και βρισκόταν σε συνθηκολόγηση αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα και την σημαία του που με ανοίκειο και προσβλητικό τρόπο απαίτησαν οι Γάλλοι.

    Δημοσιεύτηκε: 01 Απρίλιος 2015

    Συνεχίζοντας την μακραίωνη παράδοση εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, ο Κυπριακός λαός ξεσηκώθηκε την 1η Απριλίου 1955 εναντίον του Αγγλικού ζυγού. Ένοπλη αγωνιστική του πρωτοπορία ήταν μία ολιγομελής, αλλά με καθολική λαϊκή αποδοχή και συμμετοχή οργάνωση, η Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών, η θρυλική ΕΟΚΑ, με αρχηγό της τον μπαρουτοκαπνισμένο συνταγματάρχη Γεώργιο Γρίβα, τον θρυλικό Διγενή και μέλη της ελάχιστες εκατοντάδες νεαρών κυρίως αγωνιστών.

    Δημοσιεύτηκε: 10 Φεβρουάριος 2015

    «Η Ρωμιοσύνη εν να χαθεί, όντας ο κόσμος λείψει»
    Βάσσος Μιχαηλίδης, εθνικός ποιητής της Κύπρου, εθελοντής πολεμιστής του 1878 στην Θεσσαλία

    Δημοσιεύτηκε: 17 Ιανουάριος 2015

    Η φενάκη των ψεύτικων διλημμάτων των εκλογών αυτών, έχει στόχο:

    Δημοσιεύτηκε: 10 Ιανουάριος 2015

    Οι εκλογές αυτές - που για την πρόωρη προκήρυξή τους συνήργησε ομότιμα ο αμοραλισμός όλων των πρωταγωνιστών του πολιτικού προσκηνίου που ανενδοίαστα χρησιμοποίησαν σαν μοχλό πίεσης και εφαλτήριο τον κορυφαίο θεσμό του συστήματος που υποτίθεται πιστεύουν και υπερασπίζονται - έχουν κάποια χαρακτηριστικά που αξίζει να σημειωθούν:

    Δημοσιεύτηκε: 07 Σεπτέμβριος 2014

    Πριν 59 χρόνια, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955, έλαβε χώρα ένα φοβερό έγκλημα γενοκτονίας που έμεινε λησμονημένο και ατιμώρητο. Πρόκειται για το απίστευτης αγριότητας βάρβαρο πογκρόμ εκ μέρους των Τούρκων εναντίον των Ελλήνων της Πόλης, που έμεινε στην ιστορία σαν «Σεπτεμβριανά», χωρίς αμφιβολία σχολαστικά προσχεδιασμένο και οργανωμένο από το τουρκικό κράτος (με βάσιμες ενδείξεις συμμετοχής ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας) και τις μυστικές του υπηρεσίες.

    Σελίδες