του Αδώνιδος Γεωργιάδη

    Δημοσιεύτηκε: 03 Ιανουάριος 2012

    Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να παρουσιάσουμε το σύνολο του κυβερνητικού μας έργου στον τομέα ευθύνης μου, ώστε οι ψηφοφόροι του ΛΑ.Ο.Σ. να γνωρίζουν επακριβώς πώς μεταχειριστήκαμε την εμπιστοσύνη του Προέδρου μας Γιώργου Καρατζαφέρη, αλλά και την δική τους. Η λογοδοσία των αρχόντων είναι το πιο βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας.

    Σε μένα δόθηκαν με ΦΕΚ από τον κ. Χρυσοχοϊδη οι εξής αρμοδιότητες:

    Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτώβριος 2010

    Βρισκόμαστε 20 ημέρες προ των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και οφείλω να καταθέσω ορισμένες σκέψεις για το υπό διαμόρφωση προεκλογικό κλίμα, που ίσως σας φανούν χρήσιμες. Σκέψεις που γεννήθηκαν μέσα από αυτές τις πρώτες ημέρες της μάχης.

    Δημοσιεύτηκε: 23 Σεπτέμβριος 2010

    Τώρα που οι υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Αττικής είναι πια γνωστές νομίζω ότι είναι σκόπιμο να καταθέσω μερικές σκέψεις, που πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμες για τους πολίτες πριν αποφασίσουν ποιον θα ψηφίσουν σε αυτές. Σγουρός, Δημαράς, Μητρόπουλος, Κικίλιας, Αλαβάνος, Ψαριανός, Διάκος, Παφίλης ή Άδωνις Γεωργιάδης και γιατί;

    Δημοσιεύτηκε: 06 Ιούνιος 2008

    Μετά την σκληρή ιδεολογική μάχη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εναντίον της Αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, οι γνωστοί-άγνωστοι έκαψαν για ενδέκατη φορά το βιβλιοπωλείο μου. Παρ' όλο ότι ζήτησα την κινητοποίηση του πολιτικού κόσμου της χώρας, κανένα κόμμα, ως αυτή την ώρα, δεν έχει καταδικάσει το γεγονός της πολιτικής διώξεως που υφίσταμαι. Σήμερα δε, ανώνυμος τηλεφώνησε στους υπαλλήλους μου και ανέφερε κατά λέξη: «Αφού ο Γεωργιάδης δεν το βουλώνει, θα του βουλώσουμε το στόμα με σφαίρες».

    Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2008

    Η Σύνοδος του Βουκουρεστίου αποτελεί πια παρελθόν, όμως πέραν της θριαμβολογίας που ακολούθησε την άσκηση του βέτο, τώρα βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση αυτού του προβλήματος. Όσοι διαβάζετε τακτικά την "Ελληνική Αγωγή" σίγουρα θα θυμάστε το άρθρο μου στο προηγούμενο μόλις τεύχος, όπου εξηγούσα γιατί το βέτο ήταν μονόδρομος και το γιατί δεν πρέπει να το φοβόμαστε καθόλου. Αυτά τα έγραψα διότι, οι διάφοροι κήρυκες της "ρεάλ πολιτίκ" διαβεβαίωναν τον κόσμο για το πόσο δύσκολη θα είναι η θέση της Ελλάδος, αν βάλουμε βέτο και ότι θα απομονωθούμε κ.λπ.

    Δημοσιεύτηκε: 08 Ιανουάριος 2008

    Κατ' αρχάς Χρόνια Πολλά με Υγεία και Ευτυχία. Πριν σχολιάσω την υπόθεση «Ζαχοπούλου», η οποία και δικαίως κυριαρχεί στην επικαιρότητα, θέλω να ξεκινήσω το σημερινό μου άρθρο με μία ευχή που έρχεται πριν από 2.500 περίπου χρόνια, αλλά τα λέει όλα: «Η Υγεία είναι το καλλίτερο για τον θνητό άνθρωπο, έπειτα το να είναι πάντοτε όμορφος, να πλουτίζει άνευ δόλου και να μεγαλώνει ανάμεσα σε αγαπημένα πρόσωπα». Όλα αυτά λοιπόν τα εύχομαι και εγώ σε σας.

    Δημοσιεύτηκε: 13 Δεκέμβριος 2007

    Σήμερα αναγκάζομαι να γράψω για ένα θέμα που σας διαβεβαιώ, αν και τυπικά με παρουσιάζει ως νικητή, εν τούτοις δεν μου δημιουργεί καμμία απολύτως χαρά. Αναφέρομαι στο αποτέλεσμα της δίκης εναντίον του κ. Στέλιου Παπαθεμελή. Όπως θυμάστε, κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο βρέθηκα στο στόχαστρο μίας ομάδος ανθρώπων, οι οποίοι για προφανείς προσωπικούς λόγους, με στοχοποίησαν ως δήθεν «δωδεκαθεϊστή» και «σατανιστή», εμπλέκοντας μάλιστα το σύμβολο της εταιρείας «ΑΛΣ» που διηύθυνα, την Τρίαινα του Ποσειδώνα.

    Δημοσιεύτηκε: 06 Δεκέμβριος 2007

    Κατά την διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε ευθέως κατηγορήσει το ΚΚΕ για υπόγεια συμφωνία με την ΝΔ. Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος τότε είχε ξεσηκώσει την μήνιν του ΚΚΕ διότι είχε υπονοήσει ότι το ΚΚΕ είχε βοηθήσει την κυβέρνηση με αντάλλαγμα την, σε υψηλό τίμημα πώληση της εταιρίας «Γερμανός» στην Cosmote. Κατά τους γνωρίζοντες το ΚΚΕ, το οποίο ως γνωστόν είναι το πλουσιότερο ελληνικό κόμμα και ένα από τα πλουσιότερα της Ευρώπης, κατείχε μετοχές στην «Γερμανός», μετοχές που μοσχοπούλησε στον κρατικό ΟΤΕ.

    Δημοσιεύτηκε: 30 Οκτώβριος 2007

    «Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν» είναι ευτυχής όποιος γνωρίζει την ιστορία του, είπε ο μεγάλος Ευριπίδης πριν από 2.500 χρόνια. Και όμως εμείς οι Έλληνες, αν και είμαστε ο λαός εκείνος που εφηύρε την επιστήμη της Ιστορίας, ίσως την μελετούμε λιγότερο απ' όλους τους άλλους. Συνήθως ή δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτε γι' αυτήν ή ο συναισθηματισμός και οι όποιες πολιτικές μας πεποιθήσεις μάς κάνουν να την διαστρεβλώνουμε τελικώς εντελώς.

    Δημοσιεύτηκε: 17 Οκτώβριος 2007

    Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στην Αθήνα, μου θύμισε την προηγουμένη φορά που ήρθε. Στον λόγο του είχε ιδιαίτερα επαινέσει την αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία. Όλοι μας τότε, ασχέτως των αισθημάτων μας για τις ΗΠΑ και την τότε πολιτική τους με τον βομβαρδισμό της Σερβίας είχαμε νιώσει κολακευμένοι. Άλλωστε η συνηθισμένη φράση που λένε οι Έλληνες, όταν μιλούν για την Δημοκρατία είναι ότι αυτή είναι ελληνικό δημιούργημα και μάλιστα της πόλεως των Αθηνών του 5ου π.Χ. αιώνος.

    Σελίδες