Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Ίωνα Δραγούμη στην Θεσσαλονίκη

    Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλιος 2019

    Την Τετάρτη 31 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στην προτομή του Ίωνος Δραγούμη (έναντι Βασιλικού Θεάτρου) η εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει κάθε χρόνο την ημέρα της άνανδρης δολοφονίας του η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης και Τιμής. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των συλλογικοτήτων.

    Ακολούθησαν απαγγελία ποιημάτων του ποιητή Βασίλειου Ρομούδη από την Μαρία Καραγιάννη και η ομιλία του συγγραφέα Αλέξανδρου Καρρά για την προσωπικότητα και την δράση του Ίωνα Δραγούμη. Στεφάνι κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Αμασόγλου και η τελετή έληξε με ενός λεπτού σιγή και τον Εθνικό μας Ύμνο που έψαλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

    Συμμετείχαν η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ), η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική», οι «Δεσμοί Ελλήνων», η Τετρακτύς, το Αρχαιοπρεπές Άρμα «Άρες Άναξ», το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο (ΕΣΟ),το Κίνημα, η Μακεδονική Φάλαγγα-Έλληνες Πατριώτες, η Ομοσπονδία Πατριωτικών και Χριστιανικών Σωματείων, η Παγκόσμια Ακαδημία της Ρωμιοσύνης Ιερός Σύνδεσμος και ο Σύνδεσμος Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Δήμου Θερμαϊκού.

    Η φετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερη βαρύτητα δεδομένου ότι συνεχίζεται η εφαρμογή της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών παρά την αλλαγή της κυβερνήσεως και τις συνεχείς παραβιάσεις της από πλευράς των Σκοπίων.

    Κατηγορία: