του Παναγιώτη Δούμα

    Δημοσιεύτηκε: 24 Δεκέμβριος 2023

    Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, σχετικά με την δημογραφική κατάσταση της χώρας μας την 1η Ιανουαρίου 2023, καθώς ο γενικός πληθυσμός δείχνει σημαντική μείωση. Αυτό ήταν αναμενόμενο, δεδομένου του εξαιρετικά αρνητικού ισοζυγίου γεννήσεων – θανάτων που είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα φέτος.

    Δημοσιεύτηκε: 26 Φεβρουάριος 2023

    Εν όψει της πιθανής προκήρυξης εκλογών μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, οι συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο έχουν ανάψει. Στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο, κυριαρχούν οι προσωπικές ατζέντες.

    Δημοσιεύτηκε: 11 Απρίλιος 2022

    Η συμμετοχή ενός δεύτερου ισχυρού υποψηφίου στο χώρο της ριζοσπαστικής και πατριωτικής Δεξιάς απεδείχθη ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ρίσκο.

    Δημοσιεύτηκε: 20 Δεκέμβριος 2021

    Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανακοινωθεί η «κυβέρνηση του σηματοδότη» στην Γερμανία και έκανε ήδη σαφή την πρόθεσή της να ενθαρρύνει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Δημοσιεύτηκε: 13 Δεκέμβριος 2021

    Ο Κρέων εγκαλεί την Αντιγόνη, επειδή παραβίασε τους νόμους του και ενταφίασε τον αδελφό της, Πολυνείκη. Κι εκείνη, με παρρησία και υψηλοφροσύνη του απαντά – εκλαϊκευμένα θα το γράψω: «Ποιος νομίζεις ότι είσαι, για να πιστεύεις ότι οι δικοί σου νόμοι είναι πάνω από τους άγραφους και αναλλοίωτους νόμους των θεών; Διότι αυτοί δεν είναι ούτε σημερινοί, ούτε χθεσινοί, αλλά είναι αιώνιοι και κανείς δε γνωρίζει πότε πρωτοεμφανίστηκαν».

    Δημοσιεύτηκε: 22 Μάρτιος 2021

    Την Παρασκευή, 12 Μαρτίου, οδεύοντας προς τη δουλειά μου, είδα μπροστά στην πλαϊνή είσοδο της βουλής, στη συμβολή Βασιλίσσης Σοφίας και Ακαδημίας περιπολικά με σειρήνες και νοσοκομειακό. Πλησίασα και είδα έναν νέο άνθρωπο σωριασμένο στο οδόστρωμα.

    Δημοσιεύτηκε: 11 Ιανουάριος 2021

    Ωραία είναι η επισήμανση διαφόρων προβλημάτων και κυρίως όσων αφορούν στον εποικισμό της πατρίδας μας και στην απόπειρα αλλοίωσης της ταυτότητάς μας. Όμως, τελικά, τι εξυπηρετεί αυτό; Δε βλέπω να ιδρώνει το αυτί κανενός.

    Δημοσιεύτηκε: 04 Ιανουάριος 2021

    Βλέποντας στον Έβρο να δημιουργούνται εσπευσμένα το ένα «κέντρο υποδοχής» μετά το άλλο, μου γεννάται εύλογα η απορία, πόσους να περιμένουμε ακόμη; Πόσο θα διαρκέσει ακόμη αυτό που ορθώς αποκαλείται εποικισμός της χώρας μας;

    Δημοσιεύτηκε: 20 Ιανουάριος 2020

    Βρέθηκα στο συλλαλητήριο κατά της λαθρομετανάστευσης την περασμένη Κυριακή. Η αλήθεια είναι ότι δεν το πολυσκέφτηκα. Δεν έψαξα ούτε ποιος το διοργανώνει, ούτε τι και ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω. 

    Δημοσιεύτηκε: 23 Δεκέμβριος 2019

    Σε όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική – και είναι πλέον πάνω από 30 – γνώρισα λογής-λογής ανθρώπους. Κάποιους θα μπορούσε κανείς να τους αποκαλέσει χαρισματικούς, κάποιους μέτριους και κάποιους φαιδρούς.

    Σελίδες