Εκδήλωση για την Μακεδονία στο Ευρωκοινοβούλιο

  Δημοσιεύτηκε: 04 Μάρτιος 2019

  Η Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 δεν ήταν μια από τις συνηθισμένες ημέρες του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Την σχετική ησυχία τάραξε η πρωτοβουλία ομάδας Ελλήνων, μελών, στελεχών και φίλων του κόμματος Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση και μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) να σηκώσουν πανό που ανέγραφε «Macedonia is Greek. Tsipras is a traitor» (H Μακεδονία είναι ελληνική. Ο Τσίπρας είναι προδότης).

  Η ομάδα των Ελλήνων βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο έπειτα από πρόσκληση του αρχηγού του κόμματος Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση, ανεξάρτητου ευρωβουλευτή και αντιστράτηγου ε.α. Ελευθέριου Συναδινού. Ο κ. Συναδινός στη συνέχεια, σε αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μίλησε σε εκδήλωση για την Μακεδονία και την Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία συνδιοργάνωσε με την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους. Το θέμα ήταν: «Μακεδονία, ελληνική κληρονομιά».

  Εκεί μίλησαν και ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ Γεώργιος Τάτσιος και ο δημοτικός σύμβουλος Λαμίας Γεώργιος Σάγιας, ενώπιον πολυπληθούς ελλαδίτικου και κυπριακού ακροατηρίου. Στις ομιλίες αναφέρθηκαν οι συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών για την Ελλάδα και την Μακεδονία. Με αυτό το διπλωματικό έκτρωμα απονέμονται στα Σκόπια ιστορικοί τίτλοι που δεν τους ανήκουν και αφαιρούνται από την πατρίδα μας δικαιώματα και πολύτιμα κομμάτια της εθνικής κληρονομιάς που αποκτήθηκαν με αγώνες χιλιετιών.

  Άμα το πέρας της εκδηλώσεως ο κ. Συναδινός ξενάγησε τους επισκέπτες στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου και επισήμανε και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο η γλώσσα του κρατιδίου της ... συμφοράς έπιασε στασίδι στην Ευρωβουλή. Στον θάλαμο των μεταφραστών της Ευρωβουλής που καταπιάνονται με αυτήν την σλαβική διάλεκτο έχουν τοποθετηθεί φαρδιά πλατιά τα αρχικά «ΜΚ», δηλαδή «μακεδονικά»!

  Και αυτό αλλά και η γενική εικόνα της χώρας αποδεικνύουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας είναι η ηγεσία της. Η εθνική ήττα είναι οδυνηρότερη από το αναμενόμενο και τα χειρότερα έπονται. Εκτός αν οι Έλληνες αποφασίσουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν τη χώρα τους πίσω, να την ελευθερώσουν από τις δυνάμεις της παρακμής.

  Κατηγορία: