του Παναγιώτη Λιάκου

    Δημοσιεύτηκε: 05 Απρίλιος 2024

    Δεν είναι λίγα τα ελληνόφωνα ΜΜΕ που έχουν ξελιγωθεί από τα σορόπια που χύνουν αφειδώς πάνω στην εικόνα του νέου δήμαρχου Κωνσταντινούπολης (που είναι ο παλιός, δηλαδή επανεξελέγη) Εκρέμ Ιμάμογλου.

    Δημοσιεύτηκε: 15 Μάρτιος 2024

    Εδώ και εβδομάδες έχει ξεσπάσει θόρυβος με την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει δωρεάν έναν ολόκληρο όροφο του Φρουραρχείου Αθηνών και επιπλέον χώρους, έκτασης άνω των 700 τ.μ., στην ΜΚΟ Solidarity Now του Τζορτζ Σόρος.

    Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκέμβριος 2022

    Ο βασικός λόγος που δεν πρέπει να ξαναδούν το φως του ήλιου όσοι τα πήραν από το Κατάρ είναι εθνικός. Τουρκία και Κατάρ πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μια ενιαία γεωπολιτική οντότητα.

    Δημοσιεύτηκε: 03 Οκτώβριος 2022

    Ο Ζάχος Χατζηφωτίου ήταν ο τελευταίος Αθηναίος αριστοκράτης - με αυτόν τον όρο περιγράφεται ο άρχοντας που δεν φείδεται της ζωής του για να υπερασπίσει την πατρίδα του, αρχές και ιδέες.

    Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπτέμβριος 2022

    Υπενθυμίζεται, σε περίπτωση που δεν το έχει αντιληφθεί κάποιος, ότι η ομάδα στην οποία απευθυνόταν ο Έλλην κ. Ιτούδης ήταν η ελληνική – και οι Έλληνες έκπαλαι είναι γνωστοί και ως ομιλούντες την ελληνική.

    Δημοσιεύτηκε: 28 Απρίλιος 2022

    H εικόνα θύμιζε σκηνή από ταινία φρίκης και ταυτόχρονα επιστημονικής φαντασίας. Μια πόλη, με κατάφωτους ουρανοξύστες, δονείται από τις κραυγές αναρίθμητων ανθρώπων, που τσιρίζουν λες και έχουν παραφρονήσει.

    Δημοσιεύτηκε: 20 Σεπτέμβριος 2021

    Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου πέθανε, σε ηλικία 53 ετών, ο Χρήστος Ναπ. Τσιόλας, ένας από τους πολλά υποσχόμενους νέους ιστορικούς ερευνητές της χώρας και ένα από τα πιο αγαπητά και σεβαστά μέλη της τρικαλινής κοινωνίας.

    Δημοσιεύτηκε: 22 Φεβρουάριος 2021

    Σαν σήμερα το 1821 κυκλοφόρησε από το Ιάσιο της Μολδοβλαχίας η επαναστατική προκήρυξη του πρίγκιπα Αλέξανδρου Υψηλάντη, που καλούσε τους Έλληνες να ξεσηκωθούν για να ελευθερωθούν από τους Τούρκους.

    Δημοσιεύτηκε: 18 Ιανουάριος 2021

    Η Εκκλησία της Ελλάδος κυκλοφόρησε τηλεοπτικό σποτ για την δική της συνεισφορά στην δημιουργία αποθεματικού ιστορικής μνήμης και τη δέουσα απότιση φόρου τιμής στους ήρωες και τους μάρτυρες του 1821. Οι εντυπώσεις από το σποτ είναι θετικές.

    Δημοσιεύτηκε: 11 Ιανουάριος 2021

    Παρακολουθούμε την οικοδόμηση ενός τυραννικού καθεστώτος πλανητικών διαστάσεων. Οι αρχιτέκτονες του οικοδομήματος είναι οι επικεφαλής πολυεθνικών εταιριών, που, μεταξύ άλλων, ελέγχουν και ψηφιακές πλατφόρμες (Facebook, Twitter, Google κ.α.).

    Σελίδες