του Γιάννη Κουριαννίδη

  Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούνιος 2024

  Ακούγοντας κάποιος τις προεκλογικές θέσεις των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών, είναι λογικό να αναρωτιέται σε ποιον βαθμό θα είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν εθνικά συμφέροντα μέσα από ένα υπερεθνικό όργανο. Και μάλιστα σε ένα όργανο που τα μέλη του δεν έχουν ουσιαστικά καμιά νομοθετική αρμοδιότητα και δεν είναι καν αιρετά.

  Δημοσιεύτηκε: 22 Μάιος 2024

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από τους λεγόμενους Επιτρόπους, που διορίζονται από τις κυβερνήσεις των κρατών–μελών της Ε.Ε. Είναι δηλαδή μη αιρετοί, όμως λειτουργούν στο πλαίσιο μιας ευρωκεντρικής πολιτικής και προσανατολισμού.

  Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2024

  Τα όσα συμβαίνουν στην γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα οδυνηρά για την πατρίδα μας. Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία, αλλά και Βουλγαρία, παίζουν χωρίς αντίπαλο με τα εθνικά μας δίκαια.

  Δημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2024

  Θα μπορούσε άραγε ποτέ μία αποτυχημένη προσπάθεια να θεωρηθεί ως μία καλή εξέλιξη; Να επιφέρει δηλαδή μεγαλύτερο καλό από μία επιτυχία; Η περίπτωση της συμμετοχής της χώρας μας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision ίσως να αποτελεί μία τέτοια περίπτωση. Και εξηγούμαι.

  Δημοσιεύτηκε: 24 Απρίλιος 2024

  Ας φέρουμε στο μυαλό μας κάποιες εικόνες που στην πραγματικότητα θα ήταν αδύνατο να τις δούμε ποτέ: Φίλαθλος του Ολυμπιακού με σημαία και κασκόλ της ομάδας του στην Θύρα 4 του ΠΑΟΚ. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε μουσική εκδήλωση στην μνήμη του Παύλου Φύσσα.

  Δημοσιεύτηκε: 17 Απρίλιος 2024
  Πρόταση με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για το Πάρκο Μνήμης για όλους τους Έλληνες.
  RCode που οδηγεί στη συλλογή υπογραφών.

  Εδώ και μερικές εβδομάδες συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν μία πρωτοβουλία για την πολύπαθη πλατεία Ελευθερίας και συγκεκριμένα για την φυσιογνωμία που αυτή πρέπει να αποκτήσει σύμφωνα και με το βαθύ ιστορικό αποτύπωμα του Ελληνισμού σε αυτήν.

  Δημοσιεύτηκε: 03 Απρίλιος 2024

  Ήδη από το 2009 έχει καταγραφεί μία εντυπωσιακή έλλειψη εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών στους θεσμούς. Συγκεκριμένα, τα ευρήματα του 4ου κύματος της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας, αποτύπωσαν μηδενική έως ελάχιστη εμπιστοσύνη.

  Δημοσιεύτηκε: 27 Μάρτιος 2024

  Τα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων και των ηγετών τους, για την επέτειο της Εθνεγερσίας μας του 1821, ήταν για άλλη μία φορά στην πλειονότητά τους άνευρα και πολύ απομακρυσμένα του νοήματος της ημέρας αυτής. Στις περισσότερες περιπτώσεις έγινε προσπάθεια να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

  Δημοσιεύτηκε: 20 Μάρτιος 2024

  Αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατη πρόταση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, που υποβλήθηκε μάλιστα υπό την μορφή ερώτησης προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, για την μόνιμη παραμονή του αντιτορπιλικού «Βέλος» στην Θεσσαλονίκη.

  Δημοσιεύτηκε: 13 Μάρτιος 2024

  Πριν από 18 χρόνια, στις 7 Νοεμβρίου 2006, παραβρέθηκα στην αίθουσα «Αβραάμ Μπεναρόγια» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου παρακολούθησα την εκδήλωση παρουσίασης του λεγόμενου «Μακεδονικού Αλφαβηταρίου».

  Σελίδες